Fedterøv - Ugens ord.

Ugens ord på IA Sprogs side på Facebook

Hvordan ser man ud, når man er KNARVORN? Kan en DJØF’ER være DJÆRV?
Er KÅLHØGEN noget man spiser?

Hvis du følger IA Sprog på Facebook eller Instagram (@iasprog), har du sikkert lagt mærke til at vi hver uge udvælger et særligt ord, som vi tager under kærlig behandling.

IMG_0839
Marc Volhardt underviser på Danskuddannelse 2 og 3 og har sin helt egen tilgang til alle de finurlige danske ord.

Her på IA Sprog er det Marc Volhardt, som tager sig kærligt af de særlige ord. Udover at undervise på Danskuddannelse 2 og Danskuddannelse 3, er Marc uddannet lingvist. Han har derfor en kæmpe viden om det danske sprog, danske ords historie og betydning, strukturerne i sproget og grammatikken – og om sprogets rolle i forskellige sammenhænge.

Marc interesserer sig for hvor ordene kommer fra, og hvor de går hen. For 100 år siden betød brødflov for eksempel at man var småsulten. Nu om stunder er der næsten ingen der ved hvad ordet betyder. Til gengæld er der en rigtig smart cafe i København der hedder det. Så kan man mon stadig bruge ordet til at beskrive at man er sulten? Det ved Marc noget om.

Marc ved også hvad det er der gør et sprog som det danske brugbart og forståeligt, og hvad et sprogs udvikling betyder for samfundet.

Er der for eksempel forskel på bandeord i Esbjerg og på Fyn? Kan man høre på en danskers ordvalg om vedkommende har en magtfuld position i samfundet? Er der forskel på talesprog og skriftsprog når man for eksempel diskuterer religion?

Marc tager det danske sprog under kærlig behandling ét ord ad gangen og viser os hvorfor han synes det bliver ved med at være spændende.

Følg os, og få dit uge-ord serveret!