Grafen viser hvor mange procent, der har svært ved at tale om deres udfordringer med at læse og skrive. Emnet er svært at tale om.

Svært at tale om læse- og skriveudfordringer

600.000 voksne i Danmark har svært ved at læse og skrive. Og det er noget, som deres arbejdsgiver har svært ved at tale med dem om. Hele 41 % af bygge- og anlægsvirksomhederne samt 17 % af virksomhederne i den offentlige sektor angiver, at de har svært ved at tale med medarbejderne  om, at de har brug for at blive bedre til at læse og skrive. Det viser en undersøgelse fra EVA.

”Advarselslamperne blinker, når så mange virksomheder – især private – oplever det som udfordrende at tale med medarbejdere om deres svage læse- og skrivefærdigheder. Især fordi vi ved, at chefens opbakning er en af de vigtigste motivationsfaktorer, når det gælder opkvalificering. På lang sigt kan det have konsekvenser for Danmarks konkurrenceevne, fordi basale færdigheder udgør grundlaget for den løbende opkvalificering, som er nødvendig i en vidensøkonomi som den danske”, forklarer Chefkonsulent Michael Andersen fra EVA.

Hos IA Sprog møder vi mange voksne, som har taget sagen i egen hånd, og er startet til FVU undervisning hos os. Gennem undervisningen bliver kursisterne bedre til at læse og skrive, og når hele forløbet er gennemført har de opnået læse- og skrivefærdigheder svarende til 9. klasses niveau.

Det må ikke blive et tabu

Behovet for at styrke voksne menneskers læse- og skrivefærdigheder bør aldrig være et tabu. Hos IA Sprog kan og vil vi imødekomme dette behov. Derfor går vi jævnligt i dialog med en række virksomheder, hvor vi etablerer FVU undervisning direkte på arbejdspladsen. Og det har vi planer om at fortælle meget mere om i løbet af efteråret. Følg os på LinkedIn for at holde dig opdateret.

Er du allerede nu interesseret i at kende mulighederne for FVU undervisning på din arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte os. Så tager vi en dialog om jeres muligheder med henblik på FVU undervisning på arbejdspladsen.

Læs mere om FVU