Klar besked om danskkurser

Forvirret? Klar besked om danskkurser og fremtiden hos IA Sprog

Danskuddannelserne har været udsat for flere politiske forandringer i 2018, hvilket desværre har forvirret mange. Dette råder vi bod på herunder med en kort opsummering af forandringerne på danskuddannelsesområdet. Vi vil samtidig benytte muligheden for at præsentere et nyt og mere fleksibelt tilbud til dig, som vil lære dansk.

Forandringerne kort fortalt: Der er to vigtige forandringer, du skal kende til: Den ene er, at der indføres brugerbetaling på 2000 kr. per modul på de kommunalt finansierede danskuddannelser per 1. juli. Den anden er, at du ikke længere kan henvises til IA Sprog fra din bopælskommune. Men du kan godt fortsætte med at lære dansk hos os.

Det nye fleksible tilbud: IA Sprog fortsætter med at tilbyde danskundervisning med samme høje kvalitet, som vi er kendt for. Vi tilbyder nu vores kurser direkte til dig, som gerne vil lære dansk med lidt mere fleksibilitet, end du kan få inden for det kommunale klippekortsystem. Du kan se vores kurser her.

Spørgsmål og svar

1. Skal man betale depositum for at gå til dansk hos IA Sprog?

Nej, man skal ikke betale depositum hos IA Sprog. Det skyldes at IA Sprog tilbyder private sprogkurser, hvor kommunen ikke er involveret.

2. Kan man gå til modultest?

Nej, man kan ikke gå til modultest hos IA Sprog. Men vi underviser med udgangspunkt i Danskuddannelsens målbare niveauer og efter den europæiske standard for sprogniveauer (CEFR-niveauer). Og hvis du gennemfører et kursus hos os, får du udstedt et gennemførselscertifikat med en faglig beskrivelse af kurset samt en angivelse af dit niveau med henvisning til CEFR.

3. Koster undervisningsmaterialer ekstra?

Nej, hos IA Sprog er undervisningsmaterialerne inkluderet i prisen.

4. Hvad med PD 3 eksamen og PD 2 eksamen?

Når du har taget hele din danskuddannelse hos IA Sprog, skal du melde dig til eksamen hos en af de sprogskoler, som kommunen samarbejder med. Vær opmærksom på, at det koster 1335 kr. at melde sig til eksamen. Du kan i øvrigt forberede dig til eksamen ved at gå på vores eksamensforberedende kurser i mundtligt dansk og skriftligt dansk. Eller med fokus på PD 2 eksamen.

5. Bruger jeg af mit klippekort, hvis jeg går på kursus hos IA Sprog?

Når du starter på et sprogkursus hos IA Sprog, bliver der ikke brugt nogen klip på dit klippekort. Dit klippekort bliver kun brugt, når du tilmelder dig et danskkursus hos en af de sprogskoler, som kommunen anviser. Hos IA Sprog kan du bruge så lang tid du vil på at lære dansk. Og du bliver ikke straffet for at holde pauser undervejs. På den måde er vores kurser mere fleksible.

6. Hvorfor samarbejder IA Sprog ikke med kommunen længere?

Københavns Kommune har i 2018 valgt at afslutte kontrakten med IA Sprog.

7. Hvordan kan jeg tilmelde mig et kursus hos IA Sprog?

Du kan tilmelde dig her.

8. Hvor kan jeg læse mere om kurserne?

Her kan du læse mere om de kurser, som IA Sprog tilbyder fra august 2018.

9. Hvem underviser på IA Sprog?

De samme dygtige lærere som før! Og alle vores lærere har en sproglig uddannelse samt en Master i Dansk som Andetsprog.

10. Hvornår ved jeg om kurset bliver oprettet?

Hvis et kursus skulle have for få tilmeldte vil det ikke blive oprettet. I så fald vil du få besked inden udgangen af juli.

11. Hvem kan melde sig til lægefagligt dansk?

Vores kursus i lægefagligt dansk er designet specielt til læger. Dvs. du skal være uddannet læge for at kunne deltage. Og for at få det optimale udbytte anbefaler vi, at du kombinerer intensivt dansk med lægefagligt dansk.

12. Er det slut med gratis dansk?

Det er slut med gratis moduldansk. Men du kan stadig supplere moduldansk med FVU, som er gratis. Det kan du læse mere om her.

 

Vi har forsøgt at give svar på de oftest stillede spørgsmål om danskkurser hos IA Sprog fra august 2018. Men finder du ikke hvad du søger her, så tøv ikke med at kontakte os. Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål.