Bevis for Prøver i Dansk

Prøve i dansk = prøve i administration

Ved afslutningen af hvert semester tager både IA Sprogs kursister og selvstuderende de officielle prøver i dansk – PD1, PD2, PD3 og Studieprøven – her på sprogskolen. Det kan de kun, fordi IA Sprogs ansatte koordinerer alt i forbindelse med prøverne. En af de ansatte er Biljana Popovic.

Administrativ prøvekoordinator er Biljanas officielle titel, men der burde også stå blæksprutte, for Biljana har mange forskellige opgaver både før, under og efter prøverne i dansk. Her fortæller hun om arbejdet:

“Først indsamler jeg alle eksamenstilmeldinger, og derefter bestiller jeg opgaverne. Jeg fordeler lokaler og vagter til de skriftlige eksaminer, udarbejder karakterlister og sender information til kursister og lærere. Desuden pakker jeg prøvematerialer og bestiller mad til eksamensvagterne. Efter skriftlig eksamen kontrollerer vi de afleverede opgaver og sender kopier af dem til censor. Til de mundtlige eksaminer sørger jeg for at sende information til underviser, censor og kursister. Til sidst indsamler jeg alle karakterer og laver eksamensbeviser.”

Biljana er dog ikke alene om de mange opgaver. Hun får hjælp fra sine kolleger i administrationen, receptionen, nogle studentermedhjælpere og prøvechef /afdelingsleder Marie Prytz.

Der er eksamen to gange om året. Arbejdet med sommereksamen starter i marts og slutter i juni, og til vintereksamen starter det i september og slutter i december. Det er forskelligt, hvor mange der bliver tilmeldt eksamen og hvor mange der faktisk går til eksamen. Om sidste prøvetermin oplyser Biljana:

“Der var 14 tilmeldinger til PD1, 266 til PD2, 298 til PD3 og 20 til Studieprøven. Det giver i alt 598 tilmeldinger til prøver i dansk. Men der er altid frafald, så tallet røg ned på 508 der gik til skriftlig eksamen, og 474 der gik til mundtlig eksamen.”

God, bedre, Intensiv

Intensiv dansk-klasserne har klaret sig bedst til den sidste prøvetermin. Det er måske ikke overraskende, da der i hele undervisningsforløbet stilles store krav til kursisternes indsats.

Til sidste eksamen var der tre kursister fra Intensiv dansk, der fik topkarakteren 12 i det hele. Der var tilmeldt 28 kursister. Alle 28 gennemførte både den mundtlige og den skriftlige eksamen, og alle kursister bestod.

En ny titel

Der er mange ting der skal på plads både før og efter eksamen, men for det meste går det godt. Som Biljana fortæller:

“Vi er glade når kursisterne går glade hjem efter eksamen. Vi er selvfølgelig også glade når der ikke er klager, og hvis hele forløbet er foregået uden for meget stress og panik og for mange fejl.”

Der var en eksamensdag, som var helt særlig for Biljana, for her fik hun nemlig en ny titel: “En eksamen jeg aldrig vil glemme, og som nok var den bedste nogensinde, var den 21. maj 2015 midt under Prøve i Dansk 1 skriftligt, da jeg kl. 11.45 fik den fantastiske nyhed at jeg var blevet bedstemor!”