En kursist sidder i receptionen og læser om IA Sprog.

Vi er en del af Studieskolen

Kurserne er arrangeret af Studieskolen og foregår på en af Studieskolens adresser.

IA Sprog er fra 1. oktober 2020 en del af Studieskolen, og tilsammen er vi Københavns største udbyder af sprogkurser i København. Vi har selv sproglige uddannelser. Og vores kursister er omdrejningspunktet for alt, hvad vi gør.

Vores lærere er dybt engagerede i at udvikle de nyeste læringsforløb med digital og blended learning.

FVU

Vi tilbyder FVU  i rare omgivelser på Hejrevej 26 i København tæt på Nørrebro Station med Metro, S-tog og busser.

FVU står for Forberedende Voksenundervisning. Det drejer sig om opkvalificering i dansk, matematik og engelsk for voksne, som allerede kan noget dansk.

Vores FVU-forløb tilbydes både som hold på vores Skole i København samt på virksomheder.

Danskkurser på alle niveauer

Vi har også det største udvalg af danskkurser i København og tilbyder dansk for begynderedansk for fortsættere samt onlineundervisning og meget mere i Borgergade og Vognmagergade.

Vores historie

Sort hvidt foto af to tyrkiske arbejdere sidder og smiler. De repræsenterer den målgruppe, som IA Sprog startede med at undervise tilbage i 70'erne.

IA Sprog har en lang historie bage sig. Det hele begyndte i 1970’erne da de første tyrkiske immigranter kom til Danmark. De såkaldte gæstearbejdere var her for at tjene penge så de arbejdede mange timer og havde ikke tid til at gå i skole. Derfor blev IA, Indvandrernes Aftenskole, stiftet.

Her kunne de travle arbejdere få undervisning i dansk når de havde tid om morgenen, i aftentimerne eller i weekenden – og på en måde der passede til dem. Og sådan er det den dag i dag. Efterhånden kom mange af arbejderne til at holde af Danmark. De tog deres familier med til landet, og så underviste vi også dem.

Før vi begyndte at undervise de tyrkiske arbejdere, havde kun få udlændinge haft lyst til at lære dansk. Og næsten ingen vidste, hvordan man underviste i det. Derfor udviklede vi vores egne metoder, skrev vores egne lærebøger og var med til at sætte gang i forskningen i dansk som fremmedsprog.

Meget har ændret sig siden. I dag lærer vores kursister dansk med en vifte af strategier og læringsteknologier, som vi stiller til rådighed og guider dem i at bruge. Vores studerende er vidt forskellige. De har alle nationaliteter, arbejder i vidt forskellige brancher og læser på alle slags uddannelser.

Men vores værdier og grundlæggende principper står vi fast på. Vi tilpasser stadig undervisningen til de studerendes behov. Vi udvikler og forbedrer stadig vores metoder. Vi har udviklet Danmarks største digitale læringsplatform med flere end 100 videoer og interaktive øvelser til at lære dansk. Og vores lærere er stadig dybt involveret i den videnskabelige undersøgelse af dansk som fremmedsprog.

Danskkurser Gratis FVU