Om IA Sprog

Vi er eksperter i at lære voksne mennesker dansk

Vi har selv sproglige uddannelser. Og vores kursister er omdrejningspunktet for alt, hvad vi gør. Vi driver to virksomheder:

IA Fonden Sprog og Læring

En erhvervsdrivende fond, som udvikler de nyeste læringsforløb med digital og blended learning. Vi tilbyder løbende nye kurser i dansk som andetsprog i privat regi i smukke og rare omgivelser på Hejrevej 26 i København. Vi underviser også på universiteter og virksomheder.
Leder: Administrerende direktør Claes Weise Schiermer Mørkeberg.

IA Sprog FVU

En skole med Forberedende Voksenundervisning i dansk og/eller matematik. Vi tilbyder FVU Start, FVU Læsning og FVU Matematik. Vi tilbyder individuel studievejledning og trinopdelte hold i smukke og rare omgivelser på Hejrevej 26 i København, hvor vi også har studiecenter med adgang til computere og café plus vores ‘Sprogsalon’, hvor du kan øve dansk med danskere. Vi underviser også på virksomheder, i foreninger og i boligkvarterer.
Leder: Forstander Eva Jensen.

Vores fælles historie

IA Sprog har en lang historie bage sig. Det hele begyndte i 1970’erne da de første tyrkiske immigranter kom til Danmark. De såkaldte gæstearbejdere var her for at tjene penge så de arbejdede mange timer og havde ikke tid til at gå i skole. Derfor blev IA, Indvandrernes Aftenskole, stiftet.

Her kunne de travle arbejdere få undervisning i dansk når de havde tid om morgenen, i aftentimerne eller i weekenden – og på en måde der passede til dem. Og sådan er det den dag i dag. Efterhånden kom mange af arbejderne til at holde af Danmark. De tog deres familier med til landet, og så underviste vi også dem.

Før vi begyndte at undervise de tyrkiske arbejdere, havde kun få udlændinge haft lyst til at lære dansk. Og næsten ingen vidste, hvordan man underviste i det. Derfor udviklede vi vores egne metoder, skrev vores egne lærebøger og var med til at sætte gang i forskningen i dansk som fremmedsprog.

Meget har ændret sig siden. I dag lærer vores kursister dansk med en vifte af strategier og læringsteknologier, som vi stiller til rådighed og guider dem i at bruge. Vores studerende er vidt forskellige. De har alle nationaliteter, arbejder i vidt forskellige brancher og læser på alle slags uddannelser.

Men vores værdier og grundlæggende principper står vi fast på. Vi tilpasser stadig undervisningen til de studerendes behov. Vi udvikler og forbedrer stadig vores metoder. Vi har udviklet Danmarks største digitale læringsplatform med flere end 100 videoer og interaktive øvelser til at lære dansk. Og vores lærere er stadig dybt involveret i den videnskabelige undersøgelse af dansk som fremmedsprog.