Dansk på universitetet

Dansk på universitetet
Lær dansk på dit uddannelsessted

IA Sprog tilbyder danskundervisning til internationale studerende og ansatte på universiteter og andre uddannelsesinstitutioner efter særlig aftale.

IA Sprog har indgået partnerskab med CIP om danskundervisning på Københavns Universitet

IA sprog har siden juli 2017 dannet partnerskab med CIP (Center for Internationalisering og Parallelsproglighed) på Københavns Universitet. Nu tilbyder CIP Danskuddannelse 3 for vidensarbejdere og internationale studerende.

Partnerskab mellem CIP på Københavns Universitet og IA SprogDansk for vidensarbejdere ved CIP har fokus på højtuddannede personer, der typisk arbejder på universiteter, andre højere læreanstalter eller indenfor forskning. Læs mere om dansk for vidensarbejdere (på engelsk).

Dansk for universitetsstuderende er tilrettelagt med et studierelateret fokus og er relevant for studerende på universiteter eller på en højere videregående uddannelse. Læs mere om dansk til studerende (på engelsk).

Danskundervisningen finder sted mandag-torsdag sidst på eftermiddagen på forskellige campusser på Københavns Universitet.

Kontakt CIP for yderligere oplysninger eller spørgsmål vedrørende danskundervisningen på e-mail: danishcourses@hum.ku.dk eller telefon: (+45) 35 32 86 39.

Andre universiteter vi samarbejder med

Vi har i mange år stået for danskundervisningen af internationale studerende og ansatte på:

CBS (Copenhagen Business School)
Kontakt: cbs@iasprog.dk (Hanne Vesterborg)

 

AAU CPH (Aalborg Universitet København)
Kontakt: aau-cph@iasprog.dk (Hanne Vesterborg)

 

Professionshøjskolen Metropol
Kontakt: international@phmetropol.dk (Charlotte Kristensen) or have@iasprog.dk (Hanne Vesterborg)

 

ITU (IT-universitetet)
Kontakt: have@iasprog.dk (Hanne Vesterborg)

 

DKDM (Musikkonservatoriet)
Kontakt: sabine@iasprog.dk (Sabine Dragsted)

 

Undervisningen foregår på dit uddannelsessted på tidspunkter der passer til dit skema, så du kan få sprogundervisningen til at hænge sammen med dit øvrige studie og evt. arbejde.

Der er undervisning en gang om ugen, og du kan deltage i workshops på campus. Desuden får du adgang til Danmarks største onlinelæringsplatform.

Undervisningen følger de mål og den struktur der er beskrevet i Lov om Danskuddannelse for voksne udlændinge og Danskuddannelse 3.

I den ugentlige undervisning er der fokus på mundtlig kommunikation, udtale og grammatik. Her lærer du hurtigt et grundlæggende dansk så du kan begå dig på studiet og arbejdspladsen. Ved hjælp af korte autentiske tekster lærer du om det danske samfund og dansk kultur, herunder arbejdspladskultur. Du lærer også at skrive kortere tekster.

Fortsætter du på de næste moduler vil du komme til at gå yderligere i dybden med det danske sprog og samfund så du bliver sprogligt og faktuelt rustet til at kunne diskutere aktuelle samfundsrelaterede emner både mundtligt og skriftligt.

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge – læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning.

Som sprogcenter er vi forpligtet til at opkræve et depositum – læs mere  og betal online her.

Info

 • Hvem kan deltage?

  Studerende og ansatte på universiteter og andre uddannelsessteder der har en aftale med IA Sprog.
 • Undervisningstider

  En gang ugentligt eftermiddag eller aften.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Ved semesterstart (to gange årligt).
 • Afsluttende prøver

  Afsluttes med 'Prøve i Dansk 3' og eventuelt 'Studieprøven'.
 • Hvor foregår undervisningen?

  På uddannelsesstedets campus.
Kontakt os

Sommerskole på IA Sprog i uge 26-30

Er du i København i juli, så benyt lejligheden til at lære mere dansk i et effektivt og rart miljø. Morgen- og aftenhold mandag – lørdag. Mulighed for at tage modultest

Læs mere og tilmeld dig her