Elever der får gratis danskundervisning på IA Sprog

Gratis danskundervisning for udlændinge

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge. Vores undervisning er fleksibel og tilpasses netop dine kompetencer.

Hvem kan få gratis danskundervisning?

Størstedelen af alle voksne udlændinge der kommer til Danmark, har ret til gratis danskundervisning der omfatter undervisning på en af uddannelserne i op til 3½ år inden for en 5-årig periode. Perioden regnes fra det tidspunkt hvor kursisten kan påbegynde danskuddannelsen, det vil sige fra datoen på henvisningsbrevet fra kommunen.. Danskundervisningen tilbydes inden for rammerne af et klippekort – læs mere om klippekortsystemet her.

Som flygtning eller familiesammenført har man som led i et integrationsprogram ret til 5 års undervisning.

Som sprogcenter er vi forpligtet til at opkræve et depositum – læs mere  og betal online her.

Du skal have et dansk cpr-nummer

Der er dog tre krav som skal være opfyldt:

  • Du skal være fyldt 18 år.
  • Du skal have et dansk cpr-nummer.
  • Du skal have opholdstilladelse eller fast, lovligt ophold i Danmark.

Sådan får du et dansk cpr-nummer hurtigt og nemt:

* OBS: Lige nu er det ikke muligt at søge dansk cpr-nummer online hos International House. Man er nødt til at møde op på adressen. I linket ovenfor kan du se adressen og læse hvilke dokumenter du skal have med.

Hvor begynder man?

De fleste udlændinge der kommer til Danmark med henblik på at arbejde (inklusiv grænsependlere), studere, ledsage en ægtefælle eller tjene som au pair, begynder deres danskstudie ved at tilmelde sig Danskuddannelse 1, 2 eller 3 – modul 1.

Flygtninge og personer, der er involveret i familiesammenføring med personer med oprindelse uden for EU / EØS, kan også begynde deres studie ved at tilmelde sig et af de gratis danskkurser DU1, DU2 og DU3.

Du kan læse mere her om lovgrundlaget for de gratis danskuddannelser i Lovtidende.

Kontakt os for yderligere information

Finder du tilbuddet om gratis danskundervisning interessant – eller er du i tvivl om du er en del af målgruppen – er du velkommen til at kontakte IA Sprog allerede i dag. Vores vejledere kan hurtigt hjælpe dig og finde det kursustilbud som passer bedst til dig.

Kontakt os Se vores kurser