Danskundervisning på FVU - Læsning og Matematik, IA Sprog.

FVU – læsning og matematik

Du kan bruge FVU til at blive klar til et AMU-kursus eller til at søge ind på en uddannelse – eksempelvis som SOSU-hjælper, pædagogisk assistent, chauffør, butiksmedarbejder, ejendomsinspektør, mekaniker eller kok. For at komme ind på en erhvervsuddannelse skal du have bestået FVU-læsning trin 4 og FVU-matematik trin 2.

FVU-læsning

FVU-læsning er for dig der har et godt mundtligt dansk, men ønsker at blive bedre til at skrive og læse sproget. Du er enten i gang med en danskuddannelse eller har afsluttet den – eller du har opbrugt din ret til danskuddannelse.

På alle trin arbejder du med at læse og skrive tekster der handler om danske hverdags- og samfundsforhold. Ved hjælp af autentiske tekster arbejder vi fokuseret med ordforråd, grammatik og stavning.

Der er fire trin på FVU-læsning, og med en test finder vi ud af hvilket trin du skal starte på. Der er indplaceringstest på skolen to gange om måneden så du kan altid komme til test inden for kort tid.

Bestået FVU-læsning trin 3 giver adgang til 9. klasse. Trin 4 giver sammen med bestået FVU-matematik trin 2 adgang til erhvervsskolerne.

FVU-matematik

FVU-matematik er for dig der har et godt mundtligt dansk, men gerne vil tilegne dig basale kundskaber i regning og matematik til brug i hverdagen så du eksempelvis kan komme ind på en uddannelse eller bedre kan hjælpe dine børn med lektierne. Du lærer blandt andet procentregning, statistik og geometri med brug af danske ord og begreber.

FVU-matematik er opdelt i to trin. Ved hjælp af en test afgør vi hvilket trin du skal starte på. Der er indplaceringstest på skolen to gange om måneden så du kan altid komme til test inden for kort tid.

Optagelseskrav til FVU

Du skal kunne tale og forstå dansk. Går du på en danskuddannelse, skal du have bestået: Danskuddannelse 1, modul 6 eller Danskuddannelse 2, modul 5 eller Danskuddannelse 3,  modul 4.

Kontakt FVU-afdelingen for mere information på tlf.: 4126 4282 eller e-mail: fvu@iasprog.dk.

Info

 • Hvem kan deltage?

  Personer med et godt mundtligt dansk.
  En indplaceringstest afgør hvilket niveau, du skal starte på.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Vi optager nye kursister løbende. Kontakt os for yderligere info.
 • Afsluttende prøver

  FVU-læsning trin 1, 2, 3 og 4.
  FVU-matematik trin 1 og 2.
  Fire gange årligt.
 • Hvor foregår undervisningen?

  Hejrevej 26, 3. sal tv.
  2400 København NV

Undervisningstider for FVU - Læsning og matematik

Tidspunkter Ugedage
Formiddag 8.30 - 11.30 To gange ugentligt
Eftermiddag 12.30 - 15.30 To gange ugentligt
Aften 17.00 - 20.00 To gange ugentligt
Kontakt os

Søger du arbejde som IT konsulent i Danmark

Har du en IT uddannelse? Og vil du gerne arbejde som IT konsulent i Danmark? Så er dette noget for dig.

IA Sprog giver dig en oplagt mulighed for at deltage i en workshop med Charlotte Lumbye og Jakob Nørgaard fra Ework Group onsdag den 4. oktober.