Danskundervisning på FVU - Læsning og Matematik, IA Sprog.

FVU-start, FVU-læsning og FVU-matematik
Nye hold efter sommerferien starter 15. august 2018

Du kan bruge FVU til at blive klar til et AMU-kursus eller til at søge ind på en uddannelse – eksempelvis som SOSU-hjælper, pædagogisk assistent, chauffør, butiksmedarbejder, ejendomsinspektør, mekaniker eller kok. For at komme ind på en erhvervsuddannelse skal du have bestået FVU-læsning, trin 4 og FVU-matematik, trin 2.

FVU trin 4 kan også bruges til at dokumentere dine danskkundskaber, når du søger om dansk statsborgerskab.

FVU-start (mundtlig dansk)

FVU-start er for dig der gerne vil blive bedre til at tale og forstå mundtligt dansk. Du er enten i gang med en danskuddannelse eller har afsluttet den – eller du har opbrugt din ret til danskuddannelse. Du kan også være i gang med FVU-læsning.

FVU-start er inddelt i hold med forskellige niveauer. På alle hold arbejder du med ordforråd og det mundtlige sprog rettet mod FVU-læsning, FVU-matematik eller anden uddannelse.

Med en test finder vi ud af hvilket hold der passer til dig. Der er indplaceringstest på skolen to gange om måneden så du kan altid komme til test inden for kort tid.

FVU-læsning

FVU-læsning er for dig der har et godt mundtligt dansk, men ønsker at blive bedre til at skrive og læse sproget. Du er enten i gang med en danskuddannelse eller har afsluttet den – eller du har opbrugt din ret til danskuddannelse.

På alle trin arbejder du med at læse og skrive tekster der handler om danske hverdags- og samfundsforhold. Ved hjælp af autentiske tekster arbejder vi fokuseret med ordforråd, grammatik og stavning.

Der er fire trin på FVU-læsning, og med en test finder vi ud af hvilket trin du skal starte på. Der er indplaceringstest på skolen hver torsdag kl. 10 og kl. 17. Så du kan komme til test inden for kort tid. Du behøver ikke melde dig til. Bare mød op på Hejrevej 26, 3. tv. Vi glæder os til at se dig.

Bestået FVU-læsning trin 3 giver adgang til 9. klasse. Trin 4 giver sammen med bestået FVU-matematik trin 2 adgang til erhvervsuddannelser.

FVU-matematik

FVU-matematik er for dig der har et godt mundtligt dansk, men gerne vil tilegne dig basale kundskaber i regning og matematik til brug i hverdagen så du eksempelvis kan komme ind på en uddannelse eller bedre kan hjælpe dine børn med lektierne. Du lærer blandt andet procentregning, statistik og geometri med brug af danske ord og begreber.

FVU-matematik er opdelt i to trin. Ved hjælp af en test afgør vi hvilket trin du skal starte på. Der er indplaceringstest på skolen hver torsdag kl. 11:00 og kl. 18:30. Kontakt os for mere info: Telefon: 41 26 42 48. Mail: fvu@iasprog.dk.

Optagelseskrav til FVU-start

Du skal kunne tale og forstå basalt dansk. Går du på en danskuddannelse, skal du have bestået: Danskuddannelse 1, modul 6 eller Danskuddannelse 2, modul 3 eller Danskuddannelse 3, modul 2.

Optagelseskrav til FVU-læsning og FVU-matematik

Du skal kunne tale og forstå dansk. Går du på en danskuddannelse, skal du have bestået: Danskuddannelse 1, modul 6 eller Danskuddannelse 2, modul 5 eller Danskuddannelse 3,  modul 4.

Kontakt FVU-afdelingen for mere information på tlf.: 4126 4282 eller e-mail: fvu@iasprog.dk.

Info

 • Hvem kan deltage?

  Personer med et godt mundtligt dansk.
  En indplaceringstest afgør hvilket niveau, du skal starte på.
 • Første indplaceringstest efter sommerferien

  16. august 2018.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Vi optager nye kursister løbende. Kontakt os for yderligere info.
 • Afsluttende prøver

  FVU-start
  FVU-læsning trin 1, 2, 3 og 4.
  FVU-matematik trin 1 og 2.
  Fire gange årligt.
 • Hvor foregår undervisningen?

  Hejrevej 26, 3. sal tv.
  2400 København NV
 • Kontakt FVU

  Tlf.: 4126 4282
  E-mail: fvu@iasprog.dk

Undervisningstider for FVU-start, FVU-læsning og FVU-matematik

Tidspunkter Ugedage
Formiddag 9.00 - 12.00 To gange ugentligt
Eftermiddag 13.00 - 16.00 To gange ugentligt
Aften 17.00 - 20.00 To gange ugentligt
Tilmeld

Forvirret? Klar besked om danskkurser og fremtiden hos IA Sprog

Danskuddannelserne har været igennem en masse politiske forandringer i 2018, hvilket desværre har forvirret mange. Det råder vi bod på her med en kort opsummering plus et nyt og mere fleksibelt tilbud til dig, som vil lære dansk.

Fakta & fremtid