Intensivt danskkursus

Dansk Intensiv
Hvis du vil gøre hurtige fremskridt

Info

 • Adgangskrav

  Du skal have en videregående uddannelse eller være universitetsstuderende. Du skal være god til engelsk og kende grammatiske udtryk på engelsk.
 • Test

  Hvert niveau afsluttes med en test.
 • Hjemmearbejde

  Du skal regne med 8 - 10 timers hjemmearbejde om ugen.
 • Hvor?

  IA Sprog
  Hejrevej 26
  2400 København N
 • Niveau 1,2 eller 3

  8 uger
  48 lektioner
  2650 kr.
 • Niveau 4 eller 5

  9 uger per niveau
  54 lektioner per niveau
  3240 kr. per niveau
Tilmeld Se holdstart

Hvis du lægger vægt på at få en god forståelig udtale fra starten, samt på at beherske dansk grammatik mundtligt og skriftligt, og du samtidig gerne vil have gode kommunikative færdigheder, er vores Dansk Intensiv kursus for dig.

Du skal have en videregående uddannelse eller være studerende, og du skal have tid til at forberede dig 8-10 timer om ugen. Det er også vigtigt du er god til engelsk og kender de grammatiske termer, for på Intensiv 1 får du de grammatiske forklaringer på engelsk. På de efterfølgende niveauer vil undervisningen fortrinsvis foregå på dansk.

Der er undervisning to gang om ugen i otte uger, og vi anbefaler du møder til mindst 85% af lektionerne hvis du vil nå kursets læringsmål. Hvert niveau afsluttes med en test hvor du bliver bedømt ifølge niveauerne i Common European Framework of Reference (CEFR).

5 niveauer

De 5 niveauer på Intensiv svarer til niveauerne A1-B2 ifølge CEFR, således at du efter Intensiv 5, vil være klar til at melde dig til PD3.

Intensiv 1 – Du lærer at præsentere dig selv og fortælle om dit liv i København. Der er hovedvægt på det mundtlige sprog, men du arbejder også lidt med at skrive. Der er specielt fokus på udtale.

Intensiv 2 – Du lærer blandt andet at tale om dagens aktiviteter, om mad og madvaner og om at lære et nyt sprog. Du lærer at udtrykke, hvad du synes er godt og dårligt. Du lærer desuden at skrive en kort peronlig e-mail. Der er specielt fokus på udtale.

Intensiv 3 – Du lærer blandt andet at tale om jobsøgning, om frivilligt arbejde samt om arbejds- og studiemiljø. Du udvider dit ordforråd og uddyber dit kendskab til det danske samfund. Og du lærer at skrive en længere personlig e-mail. Der er stadig fokus på udtale.

Intensiv 4 – Du lærer at tale om klima og økologi, kunst og kultur i Danmark, ligestilling i hjemmet og på arbejdspladsen og meget mere. Du lærer også at argumentere mundtligt og skriftligt på dansk og skabe sammenhæng i tekster. Og du lærer at skrive et indlæg til en lokalavis eller lignende.

Intensiv 5 – Du arbejder fortrinsvis med emner om det danske samfund og debatten i de danske medier. Du lærer at skrive et kort essay med udgangspunkt i noget statistisk materiale eller nogle synspunkter. Du arbejder fortsat med at skabe sammenhæng i tekster og argumentation. Og du lærer at udtrykke synspunkter, forklare årsager og at diskutere for og imod en holdning både mundtligt og skriftligt. 

Test

For at forsætte på næste niveau skal du aflægge en kort skriftlig test (dog ikke på Intensiv 1) og lave mindst en mundtlig præsentation, der skal godkendes af læreren.  

Læringsmaterialer

Læringsmaterialerne er gratis. Du enten får eller låner bøgerne. Desuden har du som kursist på IA Sprog adgang til vores store online læringsplatform mit.iasprog.dk med film, selvrettende grammatikopgaver, udtale- og lytteøvelser, grammatikvideoer på dansk og engelsk, fiktion tilpasset niveauerne og meget andet.

Infomøde før kursusstart

Før kursusstart vil du blive inviteret til et infomøde, hvor du vil høre mere om materialerne og undervisningsmetoden for at sikre, at du kommer ind på det rette kursus og det rette niveau.

Har du spørgsmål?

Find svaret i denne FAQ. Eller tal med vores vejleder, når du kommer ind til screening.

Tilmeld Se holdstart

FVU-dansk online

For dig som har brug for et fleksibelt undervisningstilbud. Du bliver undervist online og i klasselokalet. Vi har fokus på at læse og skrive tekster, som du har behov for både i forbindelse med din uddannelse, dit job og i din hverdag.

Info & tilmelding