Kursister på danskuddannelse 1, 2 eller 3 som studerer dansk for udlændinge

Dansk for fortsættere
Danskuddannelse 1, 2 og 3

Vil du gerne lære mere dansk? Så kan du fortsætte på IA Sprog med et af de tre danskkurser efter det 250 timers begynderkursus i dansk for udlændinge. De tre danskkurser er gratis og kan afsluttes med de officielle danskprøver, Prøve i Dansk 1, 2 og 3.

Du har ret til gratis danskundervisning i tre år, men det tager normalt kun et til to år at gennemføre uddannelsen.

Det lærer du på de tre kurser i dansk for udlændinge

IA Sprogs kurser i dansk hjælper dig til at klare dig på dansk i hverdagen, på jobbet og på uddannelsen.

Undervisningen giver dig et godt fundament til at være aktiv på dansk både i og uden for klassen. Du træner samtale på dansk, og udtalen er i fokus under hele uddannelsen. Vores særlige udtalematerialer giver dig mulighed for at træne flydende og korrekt dansk fra start.

Grammatik spiller naturligvis en stor rolle i undervisningen. Det samme gør læsning og skrivning af tekster på dansk.

Vi lægger desuden vægt på at træne et ordforråd der gør dig i stand til at forstå og tale dansk så du kan begå dig overalt – på arbejdspladsen, på uddannelsen, på dine børns skole eller institution, i dit sociale liv eller når du kommunikerer med stat og kommune.

Sådan vælger du det rigtige danskkursus

Skal du vælge Danskuddannelse 1, 2 eller 3? Det afhænger af din baggrund og dit behov for at lære dansk.

Hvis du kun har gået få år i skole og måske ikke kender det latinske alfabet, er Danskuddannelse 1 sikkert det rigtige danskkursus for dig. Her lærer du at tale, forstå og skrive dansk så du kan klare dig i hverdagen og på dit job.

Danskuddannelse 2 lærer du desuden om arbejdsmarkedet og samfundet, ligesom du lærer at læse, skrive og tale på dansk. Du kan bruge danskundervisningen til at kvalificere dig til et job eller deltage i kurser målrettet arbejdsmarkedet.

Danskuddannelse 3 er for dig der har en lang videregående uddannelse i forvejen og som vil studere, videreuddanne dig eller arbejde i Danmark. Du lærer at nuancere dit danske sprog og at perspektivere på dansk. Og du får viden om danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

IA Sprog tilbyder Danskuddannelse 3 i flere varianter med forskellige muligheder alt efter om du har behov for eksempelvis særlig fleksibilitet eller for at gå hurtigt frem – både som intensivt kursus, om lørdagen, for skandinaver, for polakker og online.

Vil du fortsætte med at lære dansk, så lad IA Sprogs vejledere hjælpe dig med at finde det kursus der passer bedst til dig og dine ønsker.

Test og eksamen på danskkurserne

De tre danskkurser er alle opdelt i moduler der hver især slutter med en test som du skal bestå for at fortsætte på det næste modul.

Danskkurserne afsluttes endeligt med en mundtlig og skriftlig eksamen, Prøve i Dansk 1, 2 eller 3. En bestået prøve i dansk kan være afgørende for om du kan få varigt ophold i Danmark og om du kan fortsætte på en uddannelse. Læs mere om Prøve i Dansk 1, 2 og 3.

Har du bestået Prøve i Dansk 3 med en tilfredsstillende karakter, kan du fortsætte på Studeprøven som er til dig der vil videreuddanne dig på universitetet i Danmark. Læs mere om Studieprøven.

Hvem kan få gratis danskundervisning?

Dansk for udlændinge er gratis for alle der har et dansk CPR-nummer. Kurserne skal afsluttes inden for tre år.

Er du flygtning eller familiesammenført fra et land uden for EU/EØS eller fra Schweiz, kan du starte direkte på et af de tre kurser i dansk for udlændinge.

 Læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning.

Ekstra tilbud: FVU-læsning og skrivning i dansk

Har du bestået modul 6 på Danskuddannelse 1, modul 5 på Danskuddannelse 2 eller modul 4 på Danskuddannelse 3, kan du tage et gratis FVU-kursus (Forberedende Voksenuddannelse) i læsning og skrivning på IA Sprog. Du kan enten gøre det ved siden af dit danskkursus for udlændinge, eller når du har afsluttet det.

FVU er et ekstra tilbud til alle voksne i Danmark som har brug for at blive bedre til at læse og skrive dansk. FVU-læsning er en god basis hvis du vil i gang med en uddannelse. IA Sprog tilbyder desuden FVU-matematik. Læs mere om FVU på IA Sprog.

Danskuddannelse 1

Kurser til dig med ingen/kort skolebaggrund
0 -7 års skolebaggrund

For dig der skal lære at læse og skrive det latinske alfabet. Det kan være fordi du ikke har en særlig lang skolegang bag dig, eller fordi du læser og skriver et andet alfabet end det latinske.

Danskuddannelse 2

Kurser til dig med mellemlang skolebaggrund
8 -11 års skolebaggrund

For dig der har en kort eller mellemlang skole- og uddannelsesbaggrund, og som ønsker at lære dansk på et niveau der kvalificerer dig til at kunne tage et arbejde eller en kort erhvervsrettet uddannelse.

Danskuddannelse 3

Kurser til dig med lang skolebaggrund
Mindst 12 års skolebaggrund

For dig der har mindst 12 års skolebaggrund – eventuelt universitetsstudier – og grundlæggende engelskkundskaber. Du ønsker at lære dansk på et niveau der kvalificerer dig til at arbejde eller tage en uddannelse i Danmark.

Kom foran i sommerferien med sommerskole på IA Sprog

Vi har 4 ugers sommerskole fra 26. juni til 21. juli 2017. Der er almindelige hold for begyndere og IA Intensiv hold for begyndere og fortsættere. Mandag og onsdag 17.30-21.15 eller tirsdag og torsdag fra 8.30-12.15. Mulighed for værksted på fredagene.

For flere oplysninger og tilmelding – kontakt os på telefon 3888 3233 eller e-mail til info@iasprog.dk