Kursister på Dansk for skandinaver. Lär dig danska.

Dansk for skandinaver
For svensk- og norsktalende

Läs den här sidan på svenska
Les denne siden på norsk

Kurset er for dig, der har svensk eller norsk som modersmål, som har en mellemlang eller lang skole-/uddannelsesbaggrund, og som ønsker danskundervisning der er tilpasset dine specifikke sproglige behov.

Som nordmand eller svensker kan du opleve dansksproglige udfordringer som kan skabe barrierer i hverdagen på arbejdet eller studiet. Disse barrierer ryddes af vejen med dette kursus.

Dansk for skandinaver lægges der især vægt på udtale, samtale og de særligt relevante forskelle mellem dansk og norsk eller dansk og svensk når det gælder grammatik og lyd. Du lærer også at mestre det danske skriftsprog så du bliver i stand til at skrive alt fra e-mails til kortere essays om aktuelle samfundsrelaterede emner.

I undervisningen fokuserer vi særligt på mundtlig kommunikation.

Du får holdundervisning en aften om ugen. Undervisningen er tilrettelagt på et højt niveau tilpasset dine sproglige forudsætninger, og du vil derfor opleve at det går hurtigt fremad med dine danskkundskaber.

Som kursist hos IA Sprog kan du supplere klasseundervisningen med onlinetræning, når og hvor du vil – for eksempel på din smartphone i bussen. På vores store onlinelæringsplatform finder du masser af interaktive øvelser i eksempelvis grammatik, udtale samt læse- og lytteforståelse. På onlinelæringsplatformen kan du også få direkte feedback på dine skriftlige opgaver.

Efter undervisningen er du velkommen til at benytte vores it-værksteder. Og der er naturligvis gratis wi-fi på hele skolen.

For at kunne blive optaget på kurset skal du have et dansk cpr-nummer samt bo eller arbejde i Danmark – og din kommune skal godkende din danskundervisning.

Fra 1. juli 2017 bliver nye kursister opkrævet et depositum på 1.250 kr. ved tilmelding. Når man har afsluttet et modul med en test, overføres beløbet med kursistens tilladelse automatisk til næste modul eller tilbagebetales hvis man holder pause eller stopper på sprogskolen.

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge. Læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning

Som sprogcenter er vi forpligtet til at opkræve et depositum – læs mere  og betal online her.

Info

 • Hvem kan deltage?

  Svensk- og norsktalende med mellemlang eller lang skole-/ uddannelsesbaggrund.
 • Undervisningstider

  En gang om ugen 17.30-21.00 i klassen.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Næste begynderkursus starter onsdag 18. april 2018.
 • Afsluttende prøver

  Begynderkurser slutter med modultest 3.4. Fortsætterkurser slutter med Prøve i Dansk 3. Efterfølgende er det muligt at tage Studieprøven (studieprøve-undervisning foregår på almindelige hold med blandede nationaliteter).
 • Hvor foregår undervisningen?

  På IA Sprog, Vibevej 11
  2400 København NV

Undervisningstider for Dansk for skandinaver

Tidspunkter Ugedage
Aften 17.30 – 21.00 Mandag
Aften 17.30 – 21.00 Onsdag
Tilmelding

Sommerskole på IA Sprog i uge 26-30

Er du i København i juli, så benyt lejligheden til at lære mere dansk i et effektivt og rart miljø. Morgen- og aftenhold mandag – lørdag. Mulighed for at tage modultest

Læs mere og tilmeld dig her