Kursister på Dansk for skandinaver. Lär dig danska.

Dansk for skandinaver
For svensk- og norsktalende

Läs den här sidan på svenska
Les denne siden på norsk

Kurset er for dig, der har svensk eller norsk som modersmål, som har en mellemlang eller lang skole-/uddannelsesbaggrund, og som ønsker danskundervisning der er tilpasset dine specifikke sproglige behov.

Som nordmand eller svensker kan du opleve dansksproglige udfordringer som kan skabe barrierer i hverdagen på arbejdet eller studiet. Disse barrierer ryddes af vejen med dette kursus.

Dansk for skandinaver lægges der især vægt på udtale, samtale og de særligt relevante forskelle mellem dansk og norsk eller dansk og svensk når det gælder grammatik og lyd. Du lærer også at mestre det danske skriftsprog så du bliver i stand til at skrive alt fra e-mails til kortere essays om aktuelle samfundsrelaterede emner.

I undervisningen fokuserer vi særligt på mundtlig kommunikation.

Du får holdundervisning en aften om ugen, og du kan deltage i en onlineworkshop – også en gang om ugen. Undervisningen er tilrettelagt på et højt niveau tilpasset dine sproglige forudsætninger, og du vil derfor opleve at det går hurtigt fremad med dine danskkundskaber.

Som kursist hos IA Sprog kan du supplere klasseundervisningen med onlinetræning, når og hvor du vil – for eksempel på din smartphone i bussen. På vores store onlinelæringsplatform finder du masser af interaktive øvelser i eksempelvis grammatik, udtale samt læse- og lytteforståelse. På onlinelæringsplatformen kan du også få direkte feedback på dine skriftlige opgaver.

Efter undervisningen er du velkommen til at benytte vores it-værksteder. Og der er naturligvis gratis wi-fi på hele skolen.

For at kunne blive optaget på kurset skal du have et dansk cpr-nummer samt bo eller arbejde i Danmark – og din kommune skal godkende din danskundervisning.

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge. Læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning

Info

 • Hvem kan deltage?

  Svensk- og norsktalende med mellemlang eller lang skole-/ uddannelsesbaggrund.
 • Undervisningstider

  En gang om ugen 17.30-21.00 i klassen.
  Endvidere mulighed for individuel hjælp online en gang om ugen.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Begynderkurser starter 5 gange om året. Næste holdstart er 3. maj 2017.
  Fortsætterkurser starter i august 2017.
 • Afsluttende prøver

  Begynderkurser slutter med en intern test. Fortsætterkurser slutter med Prøve i Dansk 3. Efterfølgende er det muligt at tage Studieprøven (studieprøve-undervisning foregår på almindelige hold med blandede nationaliteter).
 • Hvor foregår undervisningen?

  På IA Sprog, Vibevej 11
  2400 København NV

Kom foran i sommerferien med sommerskole på IA Sprog

Vi har 4 ugers sommerskole fra 26. juni til 21. juli 2017. Der er almindelige hold for begyndere og IA Intensiv hold for begyndere og fortsættere. Mandag og onsdag 17.30-21.15 eller tirsdag og torsdag fra 8.30-12.15. Mulighed for værksted på fredagene.

For flere oplysninger og tilmelding – kontakt os på telefon 3888 3233 eller e-mail til info@iasprog.dk