Kursister på Dansk for skandinaver. Lär dig danska.

Dansk for skandinaver
For svensk- og norsktalende

Läs den här sidan på svenska
Les denne siden på norsk

Kurset er for dig, der har svensk eller norsk som modersmål, som har en mellemlang eller lang skole-/uddannelsesbaggrund, og som ønsker danskundervisning der er tilpasset dine specifikke sproglige behov.

Som nordmand eller svensker kan du opleve dansksproglige udfordringer som kan skabe barrierer i hverdagen på arbejdet eller studiet. Disse barrierer ryddes af vejen med dette kursus.

Dansk for skandinaver lægges der især vægt på udtale, samtale og de særligt relevante forskelle mellem dansk og norsk eller dansk og svensk når det gælder grammatik og lyd. Du lærer også at mestre det danske skriftsprog så du bliver i stand til at skrive alt fra e-mails til kortere essays om aktuelle samfundsrelaterede emner.

I undervisningen fokuserer vi særligt på mundtlig kommunikation.

Du får holdundervisning en aften om ugen, og du kan deltage i en onlineworkshop – også en gang om ugen. Undervisningen er tilrettelagt på et højt niveau tilpasset dine sproglige forudsætninger, og du vil derfor opleve at det går hurtigt fremad med dine danskkundskaber.

Som kursist hos IA Sprog kan du supplere klasseundervisningen med onlinetræning, når og hvor du vil – for eksempel på din smartphone i bussen. På vores store onlinelæringsplatform finder du masser af interaktive øvelser i eksempelvis grammatik, udtale samt læse- og lytteforståelse. På onlinelæringsplatformen kan du også få direkte feedback på dine skriftlige opgaver.

Efter undervisningen er du velkommen til at benytte vores it-værksteder. Og der er naturligvis gratis wi-fi på hele skolen.

For at kunne blive optaget på kurset skal du have et dansk cpr-nummer samt bo eller arbejde i Danmark – og din kommune skal godkende din danskundervisning.

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge. Læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning

Info

 • Hvem kan deltage?

  Svensk- og norsktalende med mellemlang eller lang skole-/ uddannelsesbaggrund.
 • Undervisningstider

  En gang om ugen 17.30-21.00 i klassen.
  Endvidere mulighed for individuel hjælp online en gang om ugen.
 • Hvornår er næste holdopstart?

  Begynderkurser starter 5 gange om året. Næste holdstart er 25. januar 2017
  og 1. marts 2017.
  Fortsætterkurser starter 31. januar 2017 med løbende optag indtil 6. marts.
 • Afsluttende prøver

  Begynderkurser slutter med en intern test. Fortsætterkurser slutter med Prøve i Dansk 3. Efterfølgende er det muligt at tage Studieprøven (studieprøve-undervisning foregår på almindelige hold med blandede nationaliteter).
 • Hvor foregår undervisningen?

  På IA Sprog, Vibevej 11
  2400 København NV

Et multikulturelt studiemiljø med engagerede kursister fra hele verden

Vores kursister kommer fra hele verden. Det betyder at du på IA Sprog lærer dansk med mange forskellige mennesker som alle knokler for at lære det danske sprog.

Læs artikler om livet på skolen og mød vores kursister