Ejerne af Sweet Sneak foto Loui Baes

Skal vi ikke bage en kage og klæde os ud som ræve?

De mødtes til danskundervisning på CBS – nu er de forretningspartnere med succes.
Mød Brini og Theresa der sammen med deres tre venner Antje, Katrin og Martje er de unge direktører i det fremadstormende kagefirma Sweet Sneak.

Det begyndte med hygge

Det hele startede med det danske ord hygge. Da pigerne mødtes på første semester i februar 2012, fandt de ret hurtigt på at bage kager for deres klassekammerater. De nød samværet med bagningen og planlagde arrangementer for at ’hygge’ om deres venner. Det første bagearrangement blev en succes, og så var vejen til at starte en virksomhed pludselig banet.

De startede Sweet Sneak Company der tilbyder to hovedkoncepter: Sweet Sneak Studio som er et catering/eventfirma der planlægger og udfører festkoncepter for virksomhedsarrangementer og bryllupper med sans for detaljen og for at levere de lækreste hjemmelavede festkager. Og Sweet Sneak Pop-up Bakery som er en anden måde at tænke catering på hvor de tre kagekunstnere dybest set overtager folks hjem eller arbejdspladser en hel dag eller nogle timer for at bage og servere lækre kager for en masse glade gæster.

Pop-up-bageriets maskot er en ræv som ’sniger’ sig ind og bor i andre menneskers ’huler’. Pigerne laver alt fra bunden – lige fra designkoncepter til de fysiske arrangementer. Dog med én vigtig undtagelse; det danske skattesystem er så komplekst at de har hyret en revisor til at stå for bogføringen.

Lige nøjagtig!

Brini og Theresa er begge 26 år og født og opvokset i henholdsvis Tyskland og Østrig. Med tysk som modersmål var det naturligt for dem at tage dansktimer da de blev optaget på Copenhagen Business School i 2012 for at læse Management og Creative Business Processes.

Pigerne tog Danskuddannelse 3 på CBS parallelt med at semestret begyndte. Det var hårdt arbejde fra starten, og de færdiggjorde modul 1-5 på mindre end to år.

”Det var ret intenst men det var også virkelig sjovt at studere,” siger Brini.

”Et af de bedste øjeblikke var da jeg endelig forstod hvordan man staver til ’lige nøjagtig’. Jeg havde hørt det brugt  mange gange men jeg kunne simpelthen ikke forstå hvordan i alverden det udtryk var sat sammen, og hvilken kontekst det passede ind i. Pludselig forstod jeg det! Det var en fantastisk dag!”

Theresa forklarer hvordan lærere og studerende på CBS alle taler engelsk. Men når man skal i kontakt med Fødevareministeriet, SKAT og andre myndigheder, bliver man nødt til at tale dansk.

”Danskerne sætter virkelig pris på at du taler dansk. Du har mere åbne samtaler hvis du gør en indsats for at lære og tale deres sprog. Og når du skal starte en virksomhed, har du brug for al den viden og rådgivning, du kan få.”

Vi elsker at være her

Pigerne har høje forventninger og store forhåbninger til fremtiden.

”Vi håber rigtig meget på at vi kan få vores virksomhed til at vokse, og at alle vores drømme og projekter bliver til virkelighed. Lige nu er familie og børn ikke så vigtigt. Måske senere. Først vil vi gerne forsætte vores vidunderlige liv i København og lære flere danskere at kende. Og så håber vi at vi kan komme til at bruge mere tid på bare at have det sjovt sammen som venner – det kniber lidt fordi vi arbejder så meget.”

Ingen af pigerne kan se sig selv forlade Danmark i den nærmeste fremtid:

”Vejret kan være ret irriterende, dansk vin er ikke noget at skrive hjem om, og landskabet er så fladt her. Af og til savner jeg bjergene! Til gengæld fungerer alting utrolig godt sammenlignet med så mange andre steder. Hospitalerne, kommunerne, hele konceptet omkring velfærdssamfundet. Danskere er søde og meget åbne, maden er god, og alt er meget æstetisk. Danskerne har god fornemmelse for stil. Så vi elsker at være her.”

Læs mere om Sweet Sneak her