Ilenia fra Trustpilot har modtaget undervisning på sin arbejdsplads for at lære dansk.

IA Sprog har gjort det lettere

Mød Ilenia Belluci fra Toscana. Hun har lært dansk på sin arbejdsplads sammen med en gruppe kolleger. En af fordelene var, at hun og kollegerne fra Trustpilot slap for at krydse byen i al slags vejr for at lære dansk. I stedet kunne de blot gå hen til mødelokalet for enden af gangen for at få deres ugentlige undervisning.

Danskunderviserne fra IA Sprog kommer gerne ud til den enkelte virksomhed for at undervise medarbejderne dér – og ikke omvendt. Det er baggrunden for at Ilenia har været i stand til at få sin ugentlige undervisning hver mandag hos Trustpilot og lære videre derhjemme i weekenden med IA Sprogs digitale læringsplatform. Dansk sprog kræver en lang og vedholdende indsats. Men Ilenia er glad for at hun gjorde det – af flere årsager.

Du kan også få danskundervisning på din arbejdsplads. Vil du se hvordan?

Hvad er fordelene ved at tale dansk, når alle i Danmark taler engelsk?

“Når jeg får en mail fra Københavns Kommune, forstår jeg det meste. Der er ofte er par småting jeg er nødt til at slå op. For eksempel var der nogle detaljer om det nye bioaffald og sorteringsbeholderen, som jeg var nødt til at slå op. Men den slags ser jeg som en oplagt mulighed for at lære!”

Hvad er det mest udfordrende ved at lære dansk?

”Du er nødt til at være vedholdende. Danskere svarer ofte på engelsk, når de kan høre, at du har en fremmed accent. Så bliver jeg nødt til at insistere på at tale dansk. En anden vanskelighed er at stavemåden og udtalen er så forskellige.“

Hvor længe har du været i Danmark?

”Fire år. Jeg kom til Danmark for at tage min kandidatgrad. Jeg gik to år på universitetet, og dernæst har jeg arbejdet to år på fuld tid hos Trustpilot. Jeg koordinerer alle oversættelser i deres Technology Department. Vi bruger et miks af freelancere og in-house oversættere. Jeg hjælper med at ansætte og træne oversætterne. Ikke alle lande håndterer engelske tekster lige så godt som i Danmark så derfor er det ekstra vigtigt, at vi oversætter vores indhold til vores brugere og kunder. Jeg nyder at arbejde for Trustpilot i Danmark.”

Hvad er fordelene ved at lære dansk med IA Sprog?

”Du slipper af med dovenskaben. Især om vinteren. Det bliver temmelig koldt i Danmark, og det er hårdt at komme op på cyklen og køre til den anden ende af byen på den årstid. Så det er rigtig smart at tage undervisningen på virksomhedens adresse. Det er også rart at lære sprog sammen med sine kolleger. IA Sprog har en masse ressourcer som for eksempel læsestof og fantastiske videoer. Underviseren kan dele links med klassen via læringsplatformen hvilket er ret cool. Vi tilbringer alligevel det meste af vores dag med en computer. Så hvorfor ikke lære noget dansk samtidig?”

Hvorfor besluttede du at lære dansk?

”Trustpilot er en international virksomhed så jeg har ikke brug for dansk for at kunne arbejde her. Men vi bor nu engang i Danmark! Og jeg vidste at jeg gerne ville lære det før eller siden. Samtidig er sprog ofte den bedste måde at blive integreret på. Jeg ved ikke om jeg vil blive her resten af mit liv. Men det er dejligt at interagere med danskere på dansk. Og jeg bestiller altid min kaffe på dansk!”

Læs mere om danskundervisning på din arbejdsplads