Farnoosh er ansat ved Haldor Topsøe . Foto : Loui Baes

Min chef tror på mig

Hun startede som avisbud – nu drømmer hun om at arbejde og forske i Danmark.

Mød Farnoosh Goodarzi som er kemiingeniør og kandidat i nanoteknologi fra Teheran Universitet. Nu er hun ved at finde sin egen kringlede vej på det danske arbejdsmarked.

Arbejder i sit drømmefirma

Da Farnoosh var færdig på universitetet som 31-årig, fik hun lyst til at starte på en frisk i udlandet. Hun blev tilbudt et ph.d-visum i USA men hun valgte i stedet at søge arbejdstilladelse i Danmark. Den fik hun. Og så forlod hun sine forældre og to brødre i Iran og ankom til Danmark i september 2014.

Lige fra begyndelsen fik Farnoosh dansktimer, og hun håber på at bestå Danskuddannelse 3 i foråret 2016. Farnoosh bor på Frederiksberg sammen med en ven, og hun har fundet en masse nye venner i København. Lige efter hun var ankommet til København fik Farnoosh et job som avisbud, så derfor lærte hun hurtigt det danske vejr at kende!

Nu arbejder hun på deltid som serviceassistent i Sundheds- og Sikkerhedsafdelingen hos Haldor Topsøe. Firmaet designer katalysatorer og producerer ammoniak, og Farnoosh køber sikkerhedsudstyr hjem, tjekker det og rådgiver andre medarbejdere om sikkerhed. Hendes drøm er at blive ansat som kemiingeniør og forske i nanoteknologi – allerhelst i samme firma.

”Lige nu udfører jeg et arbejde jeg er overkvalificeret til, så jeg kan ikke sige at det er mit drømmejob. Men Haldor Topsøe er i høj grad mit drømmefirma,” siger Farnoosh. ”Så forhåbentlig får jeg mit drømmejob her en dag. Min chef tror på mig og støtter mig, og alle i firmaet er meget imødekommende.”

Farnoosh har dog fundet ud af at det danske arbejdsmarked kan være besværligt for udlændinge da sanktioner mod for eksempel Iran har gjort det umuligt for Haldor Topsøe at rekruttere iranske ingeniører i udviklingsafdelingen.