Billede af bogens cover: Jeg er glade for min nye land.

Se vores nye bog

Det var en stolt og dejlig dag da denne kasse landede på Jørgens kontor. Den er nemlig fuld af spritnye udgaver af vores helt egen bog Jeg er glade for min nye land. Bogen er IA Sprogs markering og fejring af mangfoldigheden i det Nordvest-kvarter vi er så glade for at høre hjemme i.

Jeg er glade for min nye land har været undervejs i over et år og er resultatet af stædig fundraising, hårdt arbejde, lange nætter og sidst, men ikke mindst, IA Sprogs fantastiske, fortælleglade kursister.

Det hele startede faktisk med fuglestemmer – eftersom IA Sprog ligger på Vibevej og er en del af fuglekvarteret hvor alle veje er opkaldt efter kendte danske fugle. Alle danskere ved nemlig at når man siger “viben kommer”, så betyder det, at foråret endelig er her. Men hvilke historier har man egentlig om fugle i resten af verden?

Vi blev nysgerrige på hvilke fugle vores kursister mon havde særlige historier om. Som en del af udtaletræningen bad vi derfor kursisterne om at fortælle om fugle fra deres hjemlande. Det ene førte det andet med sig, og Danmarks Radio optog blandt andet en seks-minutters podcast med fuglehistorier, som kan høres her.

Fra allerførste færd var vi ovenud begejstrede for kursisternes fortællelyst og for de små finurlige fuglehistorier som dukkede frem fra hele verden. Fra nattergale i Bangladesh over frække musvitter i Iran til Ugandas nationalfugl. For os var historierne et vidnesbyrd om mangfoldighed og berigende fortælleglæde, og vi syntes de var alt for gode til at gå i glemmebogen.

Herefter fulgte en hektisk tid med fundraising og indsamling af materiale. Sideløbende med deres fuldtidsjobs har nogle af lærerne stædigt skrevet projektansøgninger, fået afslag – og skrevet endnu flere ansøgninger! Det lykkedes at rejse penge nok, og IA Sprogs øvrige lærere blev involveret i at indsamle endnu flere fuglehistorier. Desuden blev bogen udvidet med kursisternes egne madopskrifter og små fortællinger om deres første tid i Danmark.

Bogen sælges ikke men er du interesseret i et eksemplar så kontakt os