Imellem klasseundervisningen

Jo mere du bruger det danske sprog, jo bedre bliver du til det. Hvorfor ikke prøve et af vores understøttende tilbud ind imellem din klasseundervisning?

Studieværksted

I Baghuset har vi åbent studieværksted 4 dage om ugen. Værkstedet er udstyret med 60 nye iMac-computere og er i åbningstiden bemandet af en af skolens lærere. Her kan du lave dit hjemmearbejde, læse en bog eller måske et blad. Du kan også få hjælp til at forberede dig til en modultest eller en af prøverne i dansk.

Baghuset ligger i baggården med indgang fra Ørnevej 30.
Studieværkstedet er åbent mandag-torsdag kl. 13.15-14.45 & 17.30-20.30.

Tilbud ind imellem klasseundervisningen
Studieværksted på IA Sprog

Samtalehjørnet

Savner du at snakke dansk imellem danskundervisningen, eller har du brug for at slappe lidt af i fred og ro med dine studiekammerater? Måske har du brug for hjælp til at tilmelde dig betalingsservice eller forstå din lønseddel. Eller bare hygge dig med andre omkring et af de mange spil.

Der er masser af plads til det hele i samtalehjørnet, der er en del af studieværkstedet og med samme åbningstid mandag-torsdag kl. 13.15-14.45 & 17.30-20.30.

Ind imellem klasseundervisningen Samtaletræning
Samtaletræning i ‘Samtalehjørnet’

Udtaleværksted

Mange kursister synes at dansk udtale er en af de største udfordringer når man lærer dansk. Det skyldes blandt andet vores vokaler der udtales forskelligt alt efter placering og meget mere.

På udtaleværkstedet møder du specialuddannede lærere med en særlig kærlighed til udtaleundervisning og med tungen lige i munden.

Du behøver ikke tilmelde dig, du møder bare op, når undervisningen begynder.

Mandag kl. 18.00-20.00 med Marc i det lille mødelokale i Baghuset.
Onsdag kl. 13.15-14.45 med Ida i lokale 1.09.

Ind imellem klasseundervisningen
Tavlebillede fra udtaleværksted

Lektiecafé:

Alle kursister er velkomne til Lektiecafé på IA Sprog med frivillige sprogtrænere fra Røde Kors. Her kan man få hjælp til lektier, træne samtale på dansk og få hjælp til at forstå eller skrive breve og meget andet.

Der kommer fast 10 personer på skift – 3 ad gangen, med forskellig baggrund og alder – og holder Lektiecafé. Det foregår tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00-14.00 i lokalet ved siden af kantinen.

Kom i god tid – det er ikke ualmindeligt at der er kø.

Lektiecafé på IA Sprog
Lektiecafé i lokalet ved Café Pusterummet

Samtalevenner

IA Sprog har i mange år haft en række engagerede frivillige sprogtrænere der kommer på skolen som samtalevenner.  Det kan somme tider være svært at få tilstrækkelig personlig hjælp af læreren i klasseundervisningen. Formålet med samtalevenner er sprogtræning og personlig hjælp til at forstå sproget og løse opgaver og lignende. De fleste samtalevenner kommer gennem Røde Kors, og de er hver især tilknyttet en bestemt lærer og et bestemt hold på skolen.

En samtaleven kommer i undervisningstiden og snakker med én kursist ad gangen. Samtalen kan for eksempel foregå i kantinen hvor der er gratis te/kaffe og småkager til samtaleven og kursist.

Det man snakker om, kan være meget forskelligt – lige fra samtale om en roman, emner der arbejdes med i klassen til et frit eller personligt emne.

Selv om mødet nogle gange kan føles lidt akavet i starten, opstår der ofte gode venskaber mellem kursist og samtaleven.

Uddannelses- og erhvervsvejledning

Vejleder Tina Kajhøj tilbyder uddannelses- og erhvervsvejledning her på IA Sprog. Tina kommer fra International House, men er på IA Sprog to dage om ugen – onsdag og torsdag.  Den personlige vejledning hvor du kan få gode råd om søge job eller finde en uddannelse, er et tilbud til alle kursister på IA Sprog.

Bestil en tid hos Tina på tlf. 2677 5962 eller e-mail: joboguddannelse@bif.kk.dk.

Tilbud ind imellem klasseundervisningen Vejledning
Tina Kajhøj i baggården på IA Sprog

Jobsøgningscafé

Den sidste torsdag i måneden er der jobsøgningscafé på IA Sprog. Her kan du få hjælp til jobsøgning, jobsamtale og til at skrive dit CV.

Sproglærer og vejleder Katrine Rasmussen hjælper dig med at komme i gang med eller færdiggøre dit CV eller din jobansøgning.

Jobkonsulent Tina Kajhøj giver råd og vejledning om hvor og hvordan du kan søge job, giver dig professionel feedback på dit CV eller din jobansøgning og meget mere.

Det foregår i Baghuset kl. 10.00-12.00.

‘mit.iasprog’

Som kursist på IA Sprog har du adgang til vores onlinelæringsplatform 24/7 hvor det meste af skolens undervisningsmateriale er tilgængeligt. Her har du mulighed for at træne de forskellige discipliner som udtale, ordforråd, grammatik med meget mere gennem tekster, videoer og interaktive opgaver.

Det er også her du kan kommunikere skriftligt med dine klassekammerater og din lærer.

Ind imellem klasseundervisningen mitiasprog
Skærmbillede fra ‘mit.iasprog’

Jævnlige events

Vi har jævnligt arrangementer af forskellig art for vores kursister, og vi inviterer også bydelens beboere med til nogle af vores arrangementer.

En fast tradition er den årlige bydelsfest som er en del af Nordvest Festival og foregår i skolens baggård. Der bliver pyntet op og solgt mad og drikkevarer. IA Sprog har de seneste 2 år også udgivet en bog på dagen, skrevet af vores kursister. Og så er der koncerter.

Se et uddrag fra bydelsfesten på IA Sprog sidste år:

Vi har for eksempel også haft foredrag med blandt andet Kate Xander om ‘How to work in Denmark’, med SR-bistand om at arbejde som frivillig og vi afholder jævnligt LinkedIn-workshops.

Læs Kays gode råd i artiklen – Tillid er nøglen til den danske arbejdsplads.

Ind imellem klasseundervisningen events
Kay Xander Mellish på IA Sprog

Andre muligheder

Bliv frivillig:

En anden mulighed for at øve sig på dansk, og samtidig gøre en forskel, er at blive frivillig.

Mere end hver tredje dansker arbejder frivilligt for en forening eller en organisation. Omkring halvdelen af det frivillige arbejde i Danmark sker inden for kultur, idræt og andre fritidstilbud. Det kan være som træner i en fodboldklub, eller som medlem af skolebestyrelsen på børnenes skole. Det kan også være som frivillig i et værested for psykisk syge eller som besøgsven eller lektiehjælper.

De frivillige kommer fra alle dele af samfundet. Det er både mænd og kvinder, unge og gamle, ufaglærte og uddannede, folk med arbejde, pensionister og arbejdsløse.

Der er mange muligheder. For eksempel er en af vores kursister på IA Sprog, Shova der læser til professionsbachelor i ernæring og sundhed på Metropol, frivillig på Grace KBHDet er en forening der hjælper hjemløse i København ved at give dem mad og med at finde et sted at sove.

Se video med Shova der fortæller om sit arbejde som frivillig:

Jobopslag for frivillige:
http://frivilligjob.dk/

Bliv frivillig i Røde Kors
https://www.rodekors.dk/bliv-frivillig

Bliv medlem af en forening:

En forening er et sted hvor mennesker med fælles interesser kan mødes og dyrke deres interesser. Det kan f.eks. være i sportsklubber, beboerforeninger eller i kursistrådet på IA Sprog. Man melder sig ind for at dyrke sin interesse, men du bliver generelt også bedre til at kommunikere mundtligt og skriftligt. Du bliver også bedre til at argumentere på dansk. Det er alt sammen med til at gøre dig bedre rustet til at skrive jobansøgninger og klare dig til en jobsamtale.

Foreningsdag IA Sprog
Foreningsdag på IA Sprog 2017

Til bydelsfesten i 2017 udgav vi et hæfte om foreningslivet skrevet af kursister til kursister. Hvis du ikke ellerede har det, kan du hente et gratis eksemplar i receptionen, Vibevej 9.

Ind imellem klasseundervisningen Foreningsarbejde
Lær dansk hurtigere – bliv medlem af en forening