En hånd der skriver med kuglepen på en af de skriftlige FVU-trinprøver

FVU-trinprøver

Vi tilbyder FVU-trinprøver, når dit undervisningsforløb slutter. Her finder du prøvereglerne samt kommende datoer for trinprøver.

Trinprøven er et tilbud til dig. Du kan bruge prøven til at teste dig selv og se, hvor dygtig du er blevet. Hvis du består, modtager du et prøvebevis. Når du går op til prøven, viser du både for dig selv og andre, at du har fået udbytte af undervisningen.


Hvert af de 4 trin i FVU-læsning kan afsluttes med en trinprøve. 

Trinprøver tilbydes også i FVU-matematik som afslutning på trin 1 og trin 2.

På FVU-start kan du også vælge at gå op til en intern prøve, når dit undervisningsforløb slutter. Formålet er at blive testet i mundtlig kommunikation, ordkendskab og læse-og skriveforberedelse. Din prøve bedømmes af din underviser.          

Du kan også gå op til en intern prøve ved afslutning af undervisningsforløb i FVU-engelskog FVU-digital.

Datoer for de kommende FVU-trinprøver

Nærmere information om dato, tidspunkt, lokale og hold følger.

Vigtigt at vide om FVU-trinprøver

Mødetid

Prøvelokalet åbner 15 minutter før prøven begynder. Det er er vigtigt, at du kommer på det tidspunkt, for det tager lidt tid at finde sin plads, tage overtøjet af, sætte sin taske på plads m.m. 

Prøven begynder, når vagten deler prøveopgaverne ud. Hvis du kommer for sent, afgør prøvelederen, om du kan deltage i prøven. Prøvetiden bliver ikke forlænget.

Billedlegitimation

Husk at medbringe billedlegitimation. Det skal du vise til vagten, før prøven begynder. Billedlegitimation kan være opholdstilladelse, pas eller EU-kørekort.

Mobiltelefon

Du skal slukke og aflevere din mobiltelefontil vagten før prøven starter.  Mobiltelefonerne opbevares i en kasse under prøven. Mobiltelefonerne udleveres først igen, når prøven er færdig. Du kan derfor ikke bruge din mobiltelefon til betaling med Mobilepay i kantinen i pausen mellem de 2 prøvedele.

Tøj og tasker

Du kan ikke have din taske og dit overtøj ved din plads under prøven. Så når du kommer, fortæller vagten dig, hvor i lokalet du kan stille din taske og lægge dit overtøj. 

Ordbøger

Til delprøve 1 må du ikke bruge ordbøger. Til delprøve 2 må du gerne brug ordbøger. Du kan låne de ordbøger, som man plejer at bruge i undervisningen. 

Du kan hente de ordbøger, du har brug for i pausen mellem delprøve 1 og 2. Du finder ordbøgerne i skabene / på vognene i kantinen. Du har selv ansvaret for, at have dine ordbøger klar til delprøve 2 begynder. 

Hvis skolen (IA Sprog FVU) ikke har en ordbog på det sprog, du skal bruge, kan du bruge din egen ordbog. Der må ikke være notater, kommentarer eller lign. i ordbogen, og vagten skal derfor tjekke ordbogen før delprøve 2 starter. Så husk at sige det til vagten, når du kommer, hvis du har medbragt din egen ordbog..

Husk: Du må IKKE bruge ordbogen på din mobiltelefon.

Pause

Der er en pause på 15 minutter mellem delprøve 1 og 2. Det er vigtigt, at du husker at hente de ordbøger, du skal bruge, i pausen. Det er også vigtigt, at du kommer tilbage til prøvelokalet nogle minutter før delprøve 2 starter. Der er gratis kaffe og te i kantinen i pausen.

Snak og spørgsmål

Du må ikke snakke med dine kammerater under selve prøven, og du må IKKE kigge i de andre deltageres papirer. Hvis du har praktiske spørgsmål kan du spørge vagten. Men vagten kan ikke hjælpe dig med, hvordan du skal besvare på opgaverne.

Opgaver og kladdepapir

Når du får udleveret din prøveopgave, skal du skrive dit navn på den. Før du afleverer prøveopgaven skal du også skrive under på, at det er dig, der har besvaret opgaven, og at du ikke har brugt andre hjælpemidler end de ordbøger, du har lov til at bruge ved prøven. 

Du skal skrive din besvarelse i selve opgavehæftet.  Du skal aflevere både opgavehæfter og alt kladdepapir til vagten, før du forlader prøven – du må IKKE tage kladdepapir med ud fra prøvelokalet. Når prøven slutter beder vagten dig og alle de andre prøvedeltagere om at blive siddende i lokalet, til alle opgaver er afleveret.

Du låner en kuglepen med viskelæder fra skolen. Du må kun skrive med kuglepen ved prøven. 

Færdig før prøven er slut?

Hvis du er færdig mere en 15 minutter før prøven slutter, kan du forlade lokalet helt stille uden at forstyrre de andre deltagere. De sidste 15 minutter af prøven må ikke forlade lokalet. 

Svar på prøven

Skolen (IA Sprog FVU) sender Prøveopgaverne til censor, og censor har 2-3 uger til at rette opgaverne. Når skolen får svar fra censor, får du en besked på SMS. Husk derfor at give kontoret besked, hvis du har fået nyt telefonnummer.

På FVU-læsning får man IKKE karakter eller point: KUN Bestået (BE) eller Ikke-bestået (IB).

Prøvebeviser

Prøvebeviserne kommer fra KVUC ca. 3 uger efter prøven.

Du kan hente dit prøvebevis på kontoret på FVU i åbningstiden. Husk billedlegitimation.

September 2019

Bekendtgørelse

Information for selvstuderende