Fest i Nordvest Raske til festen på IA Sprog

Fest i Nordvest igen

Nordvest i København er kendt for at være et mangfoldigt kvarter med sin helt egen skæve charme. En charme som kvarteret gerne vil vise via sin egen festival, nemlig Nordvest Festival. En del af festivalen var Bydelsfesten fredag den 2. juni, som IA Sprog afholdt.

Hele formiddagen havde det summet af folk der skulle sætte scene op, lave lydprøve samt gøre bar og food trucks klar. Lidt efter lidt begyndte skolens baggård og området ved Ørnevej at fyldes med mennesker, musik og mad.

Klokken 12 blev der budt velkommen med det ghanesiske band Akwaabaa, hvis navn også betyder ‘velkommen’ på ghanesisk. De tog en runde på skolen med deres trommer og gav bagefter en koncert i gården, der fik alle til at danse og synge med.

Fra gyngende reggae til melodisk pop

Efter forstander Jørgen Jespersens velkomsttale var det tid til mere musik. Først gik ’Klumben og Raske Penge’ på. De er kendte for deres blanding af reggae, dancehall og hiphop, og ikke mindst underholdende sangtekster såsom deres hyldest til sodavanden Faxe Kondi og nummeret Bor her, der netop handler om Nordvestkvarteret. Forsangeren blandede sig lystigt med det gyngende publikum og deres lige så gyngende fadøl.

Derefter var det tid til bandet Det Sidste Værelse, hvor tre af medlemmerne også er undervisere på IA Sprog. Det Sidste Værelse havde en strålende debut, de fangede i høj grad publikum med deres eftertænksomme tekster og bløde melodier.

Skolens nabo Happy Feet Swing Dance Studio dukkede også op et par gange og viste elegant, hvordan swing dance foregår.

Insekter og hjælp til job

Mens musikken bølgede ud fra baggården, foregik der mange ting ude på Ørnevej. Man kunne spise enten hos Global Kantine eller Dusk till dawn, der serverede henholdsvis international mad og amerikanske burgers. Der var også dessert, dog i den mere alternative ende. Dare to Eat er et lille firma bosat i Nordvest. De producerer snacks med insekter, og til festen solgte de for eksempel melorme med chokolade.

Dare to Eat samarbejder også med HKI, Hans Knudsen Instituttet, der ligeledes var til stede på Ørnevej. HKI arbejder inden for beskæftigelsesområdet. For eksempel har de et projekt, der går ud på at hjælpe kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i Nordvest med at komme ind på arbejdsmarkedet. Det var muligt at få en snak med et par repræsentanter og at købe kager.

Foreningsdagen på tryk

I forbindelse med festen blev hæftet Lær dansk hurtigere – bliv medlem af en forening udgivet og tilbudt gratis til festens gæster.

Hæftet er en opfølgning på IA Sprogs Foreningsdag i april. Her mødtes kursister med folk fra forskellige foreninger i København. Nogle kursister lavede interviews og skrev om folk fra de foreninger, og de historier kan man læse i hæftet. I hæftet kan man også finde en oversigt med en lang række foreninger med alt fra bowling til fiskeri og dans.

Omslaget til hæftet er skabt af grafisk designer og kunster Rikke Jensen. Rikke bor i Nordvest og genskaber kvarterets bybilleder som illustrationer på postkort og plakater. Rikke var også at finde ude på Ørnevej, hvor hun solgte nogle af sine illustrationer. 

Til sidst

Festen kørte til klokken 22 med forskellige bands og sluttede med en DJ. De fleste af skolens ansatte og kursister var forsvundet på det tidspunkt, så IA Sprogs baggård var fyldt med folk, der nok aldrig havde været der før.

Men det var netop også det smukke ved det – at der var folk, der ikke kendte stedet. At de så en ny del af deres nabolag. At Nordvest gjorde det den gør bedst – at omfavne mangfoldigheden og alt dens skæve væsen.

Nu er der kun tilbage at sige: “Vi ses næste år til mere fest i Nordvest!”