Foreningsdag IA Sprog

Fandt fælles fritidsinteresser

Den 6. april 2017 var der Foreningsdag på IA Sprog. Her var der mulighed for, at IA Sprogs kursister kunne møde og opleve nogle af de mange forskellige foreninger der er rundt omkring i København.

Lige fra start var der rigtig mange mennesker, og stemningen var høj i Baghuset, hvor både lærere og kursister var mødt op. Der var kaffe og småkager til de besøgende, og der var danseopvisning fra foreningen Happy Feet som bød lærere og kursister op til en lille prøvetime i swingdansen lindy hop. Blandt de mange foreninger havde også nogle lærere fra IA Sprog deres boder om bl.a. hunde og fiskeri.

Flere muligheder – et sted

I en af boderne står de klar fra det nye projekt Boblberg.dk. Det er en hjemmeside hvor man kan møde andre mennesker der har samme interesser som en selv. Man kan bruge hjemmesiden til at Foreningsdag IA Sprogfinde alt fra løbepartnere eller folk at spille barokmusik med, kun fantasien sætter grænser. Man opretter sin egen profil – det er helt gratis – og så kan man enten selv oprette en begivenhed, eller bobl som de kalder det, eller se alle de bobler som andre mennesker har oprettet. »Når man flytter alene til en ny by eller et nyt land, så kan det være svært at finde mennesker med samme interesser uden et netværk. Dét kan boblberg.dk hjælpe med« slår de fast i boden og opfordrer til at tage et kig på hjemmesiden.

Spreder tryghed om natten

I en anden bod møder vi Pernille og Henny fra Natteravnene. Måske har du set Natteravnene når du har færdedes i København en weekend-nat? Natteravnene er frivillige som går rundt i nattelivet og forsøger at skabe tryghed for unge mennesker ved at være synlige. Ideen kommer oprindeligt fra Sverige, men siden 1998 har der også været Natteravne i Danmark, og faktisk nu også i både Norge, Island og Grønland samt på Færøerne.

Foreningsdag IA SprogPernille og Henny der er mødt op til Foreningsdagen, tilhører kredsen der går rundt på og omkring Lundtoftegade og Nørrebrogade. De mødes typisk og hygger sig med en kop kaffe før de går ud på deres rute ved 23-tiden om aftenen. Herefter vandrer de i et par timer, før de atter vender hjem.

Natteravnene snakker med de unge ude i natten hvis de har brug for det. »Der kan være mange
grunde til at de unge har brug for at snakke med nogen, og så er vi til stede for dem«, siger Pernille. Nogle gange kan Natteravnene også sagtens gå i timevis uden at snakke med nogen. »Sommetider går vi vores runde helt uden at snakke med nogen, men et par dage efter kan folk komme til os og sige ”godt arbejde!” – og så ved vi at folk har lagt mærke til os, og det er dét, vi er der for« siger Pernille.