Kan politikere egentlig klippe håret af en skaldet?

Der findes et udtryk på dansk, som siger, at man ikke kan klippe håret af en skaldet. Med andre ord: At man ikke bør tænke på at få noget af en, som ikke har noget at give. Men sådan er det ikke i Danmark, hvor politikerne bl.a. diskuterer et forslag om brugerbetaling på danskuddannelserne. Med brugerbetaling skal kursister betale 2000 kr. pr. modul for at få lov til at lære dansk. Det betyder altså at det ikke længere bliver gratis at modtage danskundervisning.

Jeg mener, at det er et dumt og ufornuftigt forslag, da langt de fleste kursister på sprogskoler vil lære dansk, for de kan ikke få vellønnede job uden at kunne dansk. Forslaget kan føre til, at kursisterne ikke starter på en sprogskole, fordi de simpelthen ikke har råd til at betale 2000 kr. for hvert modul.

Dette forslag kan langsigtet have mange alvorlige konsekvenser for både samfundet og arbejdsmarkedet. Konsekvenserne kan være at der vil være flere mennesker, som ikke kan dansk og heller ikke kan få job, og så ender de på offentlig forsørgelse. Derudover kan politikerne på denne måde være medvirkende til at parallelsamfund udvikles yderligere, fordi langt de fleste af parallelsamfunds medlemmer ikke kan dansk.

Så kære politikere: Er I sikre på at forslaget er helt gennemtænkt?

Om mig selv: Jeg hedder Qayssar og kommer fra Irak. Jeg er uddannet som læge, og jeg har arbejdet som læge i Irak i 5 år. Jeg kom hertil, fordi jeg altid har drømt om at bo i et frit land. Jeg fik lov til at komme hertil, fordi Danmark jo mangler læger, så på den måde kan jeg fortsætte med mit arbejde her. Men først skal jeg opfylde en række betingelser. Den første betingelse er sproget. Lige nu er jeg på modul 5 og skal til Prøve i dansk 3 til maj.

Jeg arbejder som frivillig for mange organisationer bl.a. for Foodsharing, som besøgsven på et plejehjem og som kursistrådsformand på IA Sprog.