Re: Forslag om betaling af danskundervisning

Mit navn er Jalen Bigej, jeg er 25 år gammel og kommer fra USA. Jeg arbejder som maskiningeniør hos Flow Loop. Jeg har boet og arbejdet i Danmark i over et år.

Jeg begyndte på danskundervisning på modul 1 i slutningen af april sidste år og har gået på skolen lige siden. Uge for uge ser jeg frem til at komme til undervisningen og fortsætte med at lære det danske sprog. I øjeblikket går jeg på modul 3.

Al den undervisning jeg har modtaget har været af høj kaliber, min udtale og forståelse af dansk imponerer ofte mine danske venner selv på mit nuværende niveau. Min underviser har især formået at skabe en fantastisk balance i klasselokalet mellem effektiv læring og ren fornøjelse.

Forslaget om deltagerbetaling gør mig dybt bedrøvet. Jeg flyttede til Danmark fordi jeg troede på samfundsstrukturen her i landet. Jeg troede på den sikkerhed der beskytter og støtter alle skatteydere. Jeg troede på, at hver enkelt individ som udgør det danske samfund, var vigtigt i sig selv. Det er det jeg har sat utrolig stor pis på, specielt i sammenligning med USA.

Dette forslag, og anden lignende lovgivning der rammer mig, gør det kun vanskeligere at bidrage til det danske samfund. Det fortæller mig at vigtigheden af mig som medborger er mindre end mine danske modstykker. Det sænker den værdi jeg bibringer dette land, et land jeg troede jeg en dag kunne kalde mit hjem.

Jeg arbejder hårdt for at investere i mit liv her. Forslaget om brugerbetaling fortæller mig at min umage med at integrere mig i det danske samfund ikke bliver anerkendt af regeringen, og endvidere, at staten proaktivt faktisk modarbejder min indsats. Det er et forslag der skader mig i bestræbelser på at lære dette svære sprog, og hvis det bliver vedtaget, vil det formindske min lyst til at lære det betydeligt.