Sådan fik Dimple mod til at søge job i Danmark:

Hun deltog i mentorprogram, der er et samarbejde mellem IA Sprog og konsulentvirksomheden Accenture. 

En gruppe kursister fra IA Sprog har i 2014 deltaget i et mentorprogram etableret i samarbejde med konsulentvirksomheden Accenture, der har dansk hovedsæde i Ørestaden.

Programmet består af en række fælles møder med fokus på ansøgning og CV og alle kursister har øvet sig i jobinterviews på dansk. Samtidig har hver kursist haft sin egen personlige mentor til at sparre med. En af deltagerne fra IA Sprog er Dimple Kakkad, der går i en aftenklasse på Danskuddannelse 3 modul 4. Hun har de sidste fire måneder arbejdet tæt sammen med Nihad Bihorac, som har været managementkonsulent hos Accenture i 1 år. Her fortæller de begge, hvad de har fået ud af samarbejdet.

Dimple:
“Jeg har arbejdet som mainframe udvikler i syv år i Indien og Singapore, og jeg er meget karriereorienteret. I den tid jeg har søgt job i Danmark, har jeg ikke kunne forstå, at jeg ikke har fået et job, selv om jeg har været til samtale flere gange. Accenture er jo en IT-virksomhed, så jeg regnede med, at en mentor herfra kunne give mig bedre feedback eller perspektiv til at forstå, hvordan jeg kunne forbedre min jobsøgning i DK”.

“Allerede de to første møder om CV og ansøgning hjalp mig meget. Det var før, jeg havde fået en personlig mentor. Så blev Nihad min mentor. Jeg var meget imponeret over hans ro og selvtillid, og sådan en mentor ville jeg gerne have. Vi passer rigtig godt til hinanden. Der er ingen barrierer, når vi snakker sammen. I starten hjalp han mig med mit danske CV, som jeg troede var godt nok, men Nihad havde mange kommentarer til, hvordan det kunne blive bedre, og jeg blev meget overrasket over, at han gav mig sit eget CV til inspiration. Det betyder meget for mig, at han har tiltro til, at jeg nok skal finde et arbejde. Vi har snakket om, at jeg har en rigtig god erhvervserfaring, men at man ikke kunne se det af mit CV,  Nihad har hjulpet mig med at få øje på min egne styrker, som nu står helt skarpt i mit CV”, siger Dimple.

Nihad:
“Jeg blev opfordret til at melde mig som mentor, og det ville jeg gerne. Jeg synes, det er vigtig at gå op i de omgivelser, man arbejder eller bor i, og jeg vil gerne gøre en forskel. Det gør jeg professionelt  i mit arbejdsliv hver dag. Jeg har selv en anden etnisk baggrund, og havde hørt, at flere af kursisterne havde en anden etnisk baggrund, så jeg følte, at her kunne jeg måske gøre en forskel”.

“Jeg kunne identificere mig med det her program, fordi for 10 og 15 år siden, da jeg selv var studerede  – før jeg fik arbejde – kunne jeg godt have brugt lidt hjælp til at komme i gang med det, jeg gerne ville. Jeg tænker, at jeg måske bedre kan hjælpe andre nu, når jeg selv har været i samme situation. Jeg foretrak at være mentor for Dimple, fordi hun gerne vil arbejde inden for et område, hvor jeg har noget erfaring og et netværk. Jeg er ikke IT-konsulent, men jeg har et stort netværk inden for den branche og en god viden om, hvordan it-virksomheder opererer”.

Dimple siger:
“Vi taler om alle ting. Jeg synes, at jeg havde tabt min selvtillid, men Nihad giver mig ros og husker mig på at jeg har en virkelig god erhvervserfaring. Jeg har tænkt på at tage et job, hvor jeg bare bruger lidt af det jeg kan, men Nihad siger, at det ikke er nødvendigt, at jeg sagtens kan få et godt job der passer til mine kvalifikationer”.

Nihad:
“Det er jo ikke bare fordi jeg kan hjælpe med det faglige. Det er også noget med kemi. Jeg tror jeg har hjulpet hende med at blive mere struktureret i sin måde at gribe tingene an på og sin approach til at søge job i DK og stille sig selv spørgsmål f.eks. ”kan jeg være mere forberedt til samtalen, hvordan passer mit CV til stillingsopslaget, hvad tænker de på dem der modtager min ansøgning?” Det tror jeg, hun har fået et bredere perspektiv på.  Jeg har selv fået meget ud af det. Hvis man giver noget videre, så får man som regel meget igen. Der er to ting i det;  man bliver jo også klogere og mere opmærksom på sine egne kompetencer, når man lærer noget fra sig, man bliver kvikkere og skarpere,  og så er der alle de nye ting, man lærer.  Jeg har f.eks. lært en masse om teknologi-industrien, jeg har lært meget om Inden og så har jeg jo også lært et nyt menneske at kende, som er et fantastisk menneske.

Dimple:
“Nihad har givet mig ny selvtillid. Han har transformeret sin selvtillid til mig. Det vil jeg ikke glemme. Når jeg en dag har fået job i Danmark, vil jeg gerne hjælpe andre, som han har hjulpet mig.

14 dage efter dette interview fik Dimple en fast ansættelse inden for sit fag.