Historien om IA Sprog

IA Sprogs kantine på Hejrevej i KøbenhavnErfaren og målrettet. Da gæstearbejderne kom til Danmark i begyndelsen af 1970’erne, meldte de sig typisk til aftenkurser i dansk med to eller fire lektioner om ugen – det var, hvad der var tid til.

De havde en lang og ofte hård arbejdsdag, og de fleste havde ikke tænkt sig  at forblive her i landet. Efterspørgslen efter danskundervisning var derfor begrænset.

Efterhånden valgte en del dog at hente deres familier til Danmark. I slutningen af 1970’erne førte denne situation til en intensiv danskundervisningsindsats.

IA Sprogs historie startede i 1980, hvor OplysningsForbundet For Indvandrere (OFFI), som senere blev til IA Sprog, blev grundlagt. OFFI havde stor succes og leverede et solidt antal undervisningstimer. Senere fortsatte initiativet som Indvandrernes Aftenskole (IA).

IA – en serviceorganisation
I alle årene har IA Sprog arbejdet målrettet på at tilpasse danskundervisningen til kursisternes behov og ønsker. IA’s løsningsmodel har bl.a. været at tilrettelægge undervisningen, så den passer ind i kursisternes arbejde og uddannelse.

IA Sprog opfatter sig selv som en serviceorganisation for kursisterne – en støtte på deres vej mod en aktiv karriere i Danmark.

Undervisningens faglige indhold går IA ikke på kompromis med, men tilbuddene er tilrettelagt så fleksibelt, at de løbende kan tilpasses kursistens arbejds- og uddannelsessituation. Hvis arbejde eller uddannelse stiller særlige sproglige krav, søger IA også at løse den opgave med en målrettet indsats.

I dag har IA Sprog et væld af forskellige undervisningstilbud, målrettet til forskellige kursistgrupper. Fleksibilitet og effektivitet er stadig i højsædet, og pædagogiske værktøjer bliver udviklet og den nyeste teknologi inddraget i undervisningen.

Undervisning i dansk på Sprogcenter i IA i KøbenhavnKursisten i centrum
IA Sprog har et bredt udbud af undervisningstilbud, der er udformet til at imødekomme de mange forskellige forventninger og behov, kursisterne møder med.

Kursisten er altid udgangspunktet for undervisningen. Derfor udvikler IA Sprog hele tiden kurserne og tilfører nye undervisningsværktøjer i takt med kursisternes feedback.

Læs om Danskuddannelse 1
Læs om Danskuddannelse 2
Læs om Danskuddannelse 3
Læs om Forberedende Voksenundervisning
Læs om Introdansk

Find IA Sprog i København