Hjertet af IA Sprog – receptionen

receptionDer er sjældent et kedeligt øjeblik i IA Sprogs reception. Kursister går ind og ud, lærere dropper forbi for at give en besked, og undertiden er der en lang kø for at blive betjent – der er af samme grund indført et nummersystem, så køkulturen holdes.

Men uanset køens længde og telefonernes kimen, vokser ingen skrankepaver frem bag disken. Kunderne får altid en imødekommende betjening af Gary Glassman og hans to kolleger, Susanne Bech og Rebekka Olsen. Kursisterne kommer eller ringer for at melde sig til skolen, for at skifte tidspunkt for undervisningen eller for at meddele, at de gerne vil stoppe eller starte igen. Nogle spørger, om skolen har engelskkurser (nej), eller forhører sig om muligheden for at få job i Danmark (her henviser receptionen til jobkonsulenten, som sidder på IA en gang om ugen)

Andre melder sig til eksamen eller statsborgerskabsprøve. Andre igen har brugt deres ret til gratis danskundervisning og forhører sig om, hvad de så skal gøre.

Kundekontakten er den del af arbejdet, Gary Glassman holder mest af. Han kommer fra USA, og der startede han sit arbejdsliv som kasserer i en bank. Da han steg i graderne i banken, kom han længere og længere væk fra kunderne, men han savnede det personlige møde. Derfor var jobbet hos IA Sprog lige noget for ham, da han søgte arbejde i Danmark for seks år siden. – Og så ved jeg også selv, hvordan det er at være ny i landet og have vanskeligt ved sproget, siger Gary – på smukt dansk tilsat et drys ‘amerikansk’ .