Fra whiteboard til velgørenhed

IA Sprog samler brugte penne ind: Det skåner miljø og finansierer hjælpeprojekter

Med 3000 kursister og over 100 undervisere bliver der skrevet mange kilometer tekst på IA Sprogs whiteboards om året og forbruget af de særlige whiteboard-penne er kæmpestort. Det giver en tilsvarende bunke af kasserede ‘tusser’, der normalt ryger til almindelig destruktion som meget andet skrald.

Men det er slut nu – underviser Louise Frank Jørgensen tog for et halvt års tid siden initiativet til at samle ‘tusserne’ ind. Nu bliver de smeltet om og genbrugt. I det seneste halve års tid er de mange kasserede penne blevet samlet sammen og sendt til den danske afdeling af TerraCycle, en international velgørende genbrugsorganisation, lanceret af amerikanske Tom Szaky i 2002. Virksomheden startede som producent af kompost og plantegødning, men har initieret genbrugsprogrammer for mange andre affaldsryper, blandt andet skriveredskaber.

Skolen på Hejrevej er således nu medlem af TerraCycles ‘Pen Brigade’ , der er lanceret i samarbejde med virksomheden BIC for at skåne miljøet og støtte velgørenhed. Pennene smeltes om til forskellige plast- og metalprodukter, f.eks. vandkander og penneholdere, som bliver solgt i detailhandelen. Og jo flere penne, en arbejdsplads samler ind, jo flere points kan den opnå og omsætte i finansiel støtte til et velgørende projekt efter eget valg. Louise Frank Jørgensen og IA Sprog har endnu ikke bestemt sig for hvad pengene skal gå til – men det vigtigste er at pengene går til velgørenhed og at vi medvirker til at reducere omfanget af skrald, som Louise siger.