De passer på IA Sprog

Normalt behøver Haider og Nazar ikke at være to for at sætte et kort op, men hvad gør man ikke for fotografen

Fra tidlig morgen til ud på aftenen summer det af liv i IA’s lokaler på Hejrevej – kursister og lærere går ud og ind, der er trafik på trapper og gange, stolene skramler og dørene smækker.

Det slider selvfølgelig og der er altid noget der skal repareres, ordnes og holdes ved lige. Det har IA Sprog et dygtigt internationalt team til at klare – Robert Bates  fra England er servicechef og han får hjælp af to bredskuldrede brødre, der kom til Danmark for snart 20 år siden, på flugt fra krigen i Irak.

Kræfter er der også brug for, når Haider og Nazar Karim, som de hedder, skal transportere borde og andet inventar mellem lokaler og etager, når der skal males og repareres, når låse skal udskiftes, kopimaskiner fikses, når der skal flyttes ind i nye lokaler på Vibevej og meget mere.

Stemningen på skolen er altid god, men skulle der eventuelt være en eller anden, som vil lave ballade, er det vel blot et blik på brødrene, før den tanke er passe´. Bag det fitness-formede muskelpanser er der imidlertid to rigtig flinke og hjælpsomme fyre, spørg bare enhver af skolens kursister og ansatte.

Haider kom først – han var selv været kursist på skolen og fik chancen, da der manglede en servicemedarbejder. Da Haider for to år siden gik på barselsorlov, fik lillebror Nazar mulighed for at komme ind som vikar. Senere blev han deltidsansat, og sidste år fik han fastansættelse. IA Sprog får stadig flere kursister og må udvide sine tilbud – det kræver flere lokaler og dermed mere vedligeholdelse. Skolen skal køre – også rent fysisk, og det er serviceteamets ansvar.

Haider og Nazar var teenagere, da de kom til Danmark og begyndte en hel ny tilværelse. De var i den alder, hvor man godt kan fristes af  ’forkerte venner’. “Men vores far holdt øje med os – og sørgede for, at vi stoppede, inden vi fik begyndt. Det, vi søgte i Danmark, var jo fred. Der er andre måder at leve på end at lave ballade – og det finder de forhåbentlig også ud af i Irak en dag”.