Køkken-dansk på Skype

Parveen vil gerne arbejde i køkken – nu lærer hun om hygiejne og dansk via Skype

Parveen og dansklæreren i skype-kontakt

Hun er i online-kontakt med sin lærer tre gange om ugen og regner med at gennemføre sit kursus i “Hygiejnedansk” og få sit bevis til sommer.  Kurset og beviset skal bringe hende tættere på arbejdsmarkedet.

Normalt foregår Hygiejnekurset, der giver deltagerne kvalifikationer i dansk og i de rette arbejdsrutiner i et storkøkken, som holdundervisning om aftenen. Men aftenundervisning passer ikke med Parveens liv. Hun er alene med to børn på tre og 11 år.

Online-sessionen i hygiejnedansk varer knap en time; den kunne godt foregå derhjemme, men Parveen foretrækker at følge lektionen i IA’s IT-lokale, her er en god Skype-forbindelse. “Jeg får ogs mere ud af det, når det kun er mig og læreren”, siger hun.  Danskkurset, som normalt er sat til 24 lektioner, gennemfører hun nu som ene-kursist med 16 lektioner.

Parveen havde ellers sat sin danskundervisning på pause, fordi det var svært at overskue i hendes situation. Men så gav Jobcenter bevilling til hygiejnekurset, som kan give hende større chance for job. “Og det har givet mig lyst til at lære igen, så nu vil jeg gøre min uddannelse færdig”, siger hun, der satser på at gå til DU2-eksamen til november-december 2012.

“Jeg elsker at lave mad. Så jeg håber, at kurset giver mig cancen for at få arbejde i et køkken, måske på et plejehjem. Jeg har før arbejdet i køkken, det vil jeg gerne igen – med de rigtige kvalifikationer”.

Selve det autoriserede hygiejnekursus – det som handler om selve køkkenarbejdet  er dog stadig en hurdle. Undervisningen foregår i hold om aftenen med i alt 24 lektioner i midten af maj. Og så skal der findes en barnepige!