Kursister lærer dansk på Arbejdsmarkedsrettet Dansk for begyndere

Dansk for begyndere
Arbejdsmarkedsrettet dansk

250 timers dansk for begyndere

De fleste nyankomne i Danmark starter med dette 250-timers kursus for begyndere målrettet arbejdsmarkedet. Kurset er skræddersyet til dig der er kommet til Danmark enten for at arbejde, studere, være au pair eller som medrejsende ægtefælle.

Her lærer du dansk så du kan begå dig i hverdagen, på arbejdet og på studiet. Kurset skal afsluttes inden for 18 måneder men normalt tager det kun mellem 6 og 12 måneder. Efter kurset kan du fortsætte på Danskuddannelse 1, 2 eller 3.

Lær dansk på din måde

Som kursist hos IA Sprog kan du supplere klasseundervisningen med onlineøvelser når og hvor du vil – for eksempel på din smartphone. På vores store onlinelæringsplatform finder du masser af interaktive øvelser i eksempelvis grammatik, udtale samt læse- og lytteforståelse.

Du kan tage Arbejdsmarkedsrettet dansk på mange måder: Vi har danskundervisning for begyndere både morgen, eftermiddag og aften, du kan få danskundervisning om lørdagen, eller du kan tage kurset online. Vi kan også oprette danskkurser på din arbejdsplads eller på dit universitet.

Kurset for begyndere afsluttes ikke med en prøve men giver mulighed for at fortsætte på Danskuddannelse 1, 2 eller 3 som afsluttes med en officiel national prøve. For at deltage på kurset skal du være fyldt 18 år og have et dansk cpr-nummer.

Kontakt os så finder vores vejledere hurtigt det kursus der passer til dig!

Efter Arbejdsmarkedsrettet dansk

Efter de 250 timers undervisning har du ret til at fortsætte på en af de tre danskuddannelser, Danskuddannelse 1, 2 eller 3, i op til tre år. Du skal bare tilmelde dig lige efter at du har afsluttet de 250 timer. Her kan du udvide dit kendskab til sproget, samfundet og kulturen i Danmark.

Hver af de tre uddannelser afsluttes med en af de officielle nationale prøver: Prøve i Dansk 1,  2 eller 3.

IA Sprog tilbyder gratis danskundervisning til voksne udlændinge. Læs mere om hvem der kan få gratis danskundervisning

Kurser til dig med ingen/kort skolebaggrund

0 -7 års skolebaggrund

For dig der skal lære at læse og skrive det latinske alfabet. Det kan være fordi du ikke har en særlig lang skolegang bag dig, eller fordi du læser og skriver et andet alfabet end det latinske.

Kurser til dig med mellemlang skolebaggrund

8 -11 års skolebaggrund

For dig der har en kort eller mellemlang skole- og uddannelsesbaggrund, og som ønsker at lære dansk på et niveau der kvalificerer dig til at kunne tage et arbejde eller en kort erhvervsrettet uddannelse.

Kurser til dig med lang skolebaggrund

Mindst 12 års skolebaggrund

For dig der har mindst 12 års skolebaggrund – eventuelt universitetsstudier – og grundlæggende engelskkundskaber. Du ønsker at lære dansk på et niveau der kvalificerer dig til at arbejde eller tage en uddannelse i Danmark.

Et multikulturelt studiemiljø med engagerede kursister fra hele verden

Vores kursister kommer fra hele verden. Det betyder at du på IA Sprog lærer dansk med mange forskellige mennesker som alle knokler for at lære det danske sprog.

Læs artikler om livet på skolen og mød vores kursister